Are antreprenoriatul din Romania vreo sansa?

Antreprenoriatul e treaba grea in tara asta. De ala online vorbesc, ca de ala offline nu am ce, in ultima vreme n-am mai intalnit oameni care sa vrea afaceri si sa nu se adeseze utilizatorilor de internet. Nu ma pricep la antreprenoriat, dar atata lucru stiu si eu: e (inca) o paine buna de mancat in online-ul romanesc, care abia acum se dezvolta. Mai intai, insa, trebuie sa trecem de faza “sa crapam capul caprei vecinului”.

In cei foarte putini ani de cand activez in online, am vazut mai multe proiecte bune (si foarte bune) care s-au pierdut undeva pe drum. N-as putea sa pun degetul pe problema si sa spun de ce antreprenoriatul online din Romania nu are succesul pe care ar trebui sa-l aiba. Poate ca nu exista suficient curaj, poate ca necesitatea traiului zilnic taie din aripile entuziasmului, poate, poate. Insa de putut se poate si o sa va dau un singur exemplu: Trilulilu. Sunt convinsa ca Sergiu Biris a avut parte de atat de multe refuzuri, incat oricine, oricat de entuziast, ar fi renuntat. Asa ca trebuie sa crezi in sansa ta si macar sa incerci sa iti indeplinesti visul, ca sa nu ajungi mai tarziu sa te intrebi “oare cum ar fi fost daca”.

Cristi Manafu se tot lupta de vreo 4 ani, asa, sa dea ocazia celor cu idei sa se intalneasca cu cei care au si banii pentru ideile alea. Sa isi stranga mana si sa faca afaceri, ca doar de aia exista oameni creativi si oameni cu bani (si aproape niciodata nu se gaseste vreun creativ care sa aiba si bani).

Ce vreau sa zic: daca ai vreo idee de afacere online, mergi la NetCamp. E un indemn, din partea mea, o necesitate pentru voi, cei care vreti sa faceti ceva bun cu ideea voastra, dar nu va sustine nimeni. Ei bine, acum e sansa. Pe 22 noiembrie, la Bucuresti, in locul in care pamantenii se intalnesc cu “ingerii” (ma refer, desigur, la investitorii de tip “angel”, care se pare ca vor fi prezenti la NetCamp in numar destul de mare). Aici se fac inscrierile.

Asa ca, antreprenori romani, mergeti sa faceti niste bani!

PS: referitor la intrebarea din titlu, eu sunt prea mica pentru a-mi da cu parerea. Asa ca astept de la voi s-o faceti.


9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *