Avantajul magazinului de cartier

Sub apartamentul in care locuiesc se afla un magazin de cartier. Dar fix dedesubt, ca imi ia mai putin de 10 secunde sa merg din casa la magazin. Proprietarii magazinului, sot si sotie, sunt niste oameni pe care nu i-am vazut vreodata sa fie suparati, desi nu cred ca duc o viata idilica. Sunt mereu cu zambetul pe buze si cu cate o vorba buna pentru fiecare om care intra sa cumpere cate ceva. O vreme i-am avut si vecini, in apartamentul de deasupra celui in care stau, dar intre timp s-au mutat la o casa mai mare. Au doi copii mici care au nevoie de spatiu mare de joaca si s-au mutat. Spre disperarea mea, ca in locul lor a venit un polonez care bocane si troncane toata ziua si noaptea, impreuna cu sefii lui din Polonia. Si nu mai lipseste mult pana sa merg la usa-i si sa-i zic vreo doua despre cum se vine acasa la doua noaptea, cand oamenii dorm.

Acum cateva saptamani m-am imprietenit pe Facebook cu doamna de la magazin. Ca daca tot ne hahaim de cate ori cobor la cumparaturi, sa ne hahaim si pe interneti, ca asa-i frumos. Ne mai dam cate un like, imi mai spune ca ma invidiaza pentru locurile in care merg, mie mi se face pofta de prajiturile pe care le face, de astea.

Trecand de la una la alta, de o vreme incoace au aparut noile produse pentru curatat de la Farmec: Nufar si Triumf, adevarate vedete, ca doar se apropie momentul curateniei de Paste (pentru aia mai lenesi, ca aia harnici au si facut-o deja). Desigur ca imi trebuiau si mie, stiu ce minuni face Triumful in bucatarie si baie.

Nu mi-am imaginat sa caut vreo secunda produsele in micul magazin din care imi fac aprovizionarea zilnica, asa ca m-am dus la supermarket-ul din apropierea casei, sa-mi iau de acolo ce-mi trebuie. Numai ca – surpriza: nu aveau si o tanti din magazin mi-a spus ca aduc destul de putine bucati care se vand foarte repede (ceea ce m-a facut sa intreb de ce nu aduc mai multe, dar mi s-a raspuns cu un dat din umeri). Am revenit acasa si mi-am spus oful pe Facebook, desigur. Moment in care (tobele, va rog), doamna de la magazin mi-a lasat un cometariu simplu: “Am eu”.

In doua minute de la postarea comentariului eram jos, in magazin. N-aveau Triumf de asta nou, dar aveam sa-l primesc daca faceam comanda. Ca asa frumoasa-i relatia noastra: daca imi trebuie ceva si n-am vreme sa bat supermarket-urile, fac o lista si domnul imi face cumparaturile dimineata devreme. Mai am putin si renunt de tot la umblatul prin alte magazine, ca am tot ce-mi doresc chiar in fata usii.

Drept urmare…

Triumf – degresant universal

In alta ordine de idei, uitati-va bine prin magazinele de cartier. S-ar putea sa gasiti tot ce nu gasiti in magazinele mari. Inclusiv un zambet sincer si un “buna ziua” dat cu bucurie.


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *