Blog-jurnal de Comedy Cluj (1)

Nu stiu cum am reusit, dar se intampla: workshop-urile PRbeta Cluj-Napoca (editia a doua) si Comedy Cluj concomitent. Ura, dublu de munca, acelasi timp de alocat. Mi se pare o foarte mare provocare sa reusesc sa ma ocup cum trebuie si de una si de cealalta. La sfarsitul acestei saptamani voi vedea daca am si reusit.

Aseara am avut primul contact cu festivalul de film de comedie, unul nu foarte cinematic, ca sa zic asa, ci mai degraba cu aripa usor exclusiva, aceea in care invitatii au ocazia sa se cunoasca, sa povesteasca, sa imparta impresii, sa lege colaborari. Iar treaba asta cu legatul de colaborari e, poate, una dintre cele mai frumoase la un festival, de oricare ar fi el.

L-am reintalnit pe Declan Cassidy, regizorul irlandez caruia i-am luat un interviu anul trecut si cu care am simtit ca am o legatura speciala (daca nu l-ati citit inca, va rog sa o faceti; o sa cunoasteti un om cu adevarat special, un profesionist si un barbat minunat de sensibil). N-am simtit degeaba legatura asta, reintalnirea a fost foarte calda si cu multe imbratisari. Imediat ce l-am recunoscut (a slabit, si-a dat ciocul jos si are o expresie foarte senina pe fata), am exclamat: “You look amazing!” L-am intrebat care ii e secretul, ca a intinerit. Mi-a spus ca si-a luat o barca si incearca sa fie creativ fara telefon, e-mail sau alte legaturi pamantesti. Ceea ce m-a facut sa ma gandesc putin si mi-am dat seama ca nu vreau neaparat o barca, dar as putea sa incerc treaba cu taiatul legaturilor online si reinnodarea celor offline.

I-am reintalnit pe cei doi de la Parada Film, Catalin si Ilinca, aflati aici pentru promovarea a doua dintre filmele frumoase prezente in cinematografele din tara: Huck Finn si Roxanne. (bine, inca nu sunt in toate cinematografele, dar in curand vor fi) Discutia cu ei mi-a readus in minte faptul ca nu avem cinematografe, ca stam la mana multiplex-urilor avide de filme cu succes la box office. Sa nu mai vorbim ca Timisoara si Sibiu, doua dintre orasele bogate in evenimentele culturale, nu au un cinematograf in care sa se proiecteze filme de cinemateca.

Acestea fiind zise, am plecat spre filme: scurtmetraje studentesti si diseara voi vedea (in sfarsit!!!) The Rocky Horror Picture Show. Da, cel filmat in 1975. Si abia astept sa va povestesc despre el.

Ultrabooks Toshiba

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *