Blogeri mari, bloggeri mici, tot impreuna

E decembrie, insa toata lumea parca are chef de cearta si de controverse. Azi s-au scris deja doua articole despre bloggerii noi, care nu vor sa invete, bloggerii noi care scriu si bloggerii vechi care s-au saturat de a vorbi in van aceeasi chestie: “scrieti, scrieti, scrieti”. Un articol e la Zoso, iar celalalt la Arhi. Bun, acum ca ne-am lamurit ce zic cei mari, imi permit sa-mi dau si eu cu presupusul pe subiect, ca doar un blogger pe pamant romanesc sunt si eu.

In primul rand, nimeni nu se plange ca bloggerii mari ne sufoca. Ar trebui sa fim imbecili si batuti in cap sa ne plangem ca oamenii de la care avem de invatat sunt prea mari si tari. Bravo lor ca sunt asa, e meritul si munca lor. Insa e adevarat ca noi, astia care am inceput sa muncim dupa ei, trebuie sa tragem, poate, de 10 ori mai mult ca sa avem macar o sansa sa ii ajungem. Mai ales ca fiecare dintre ei e mai mult decat dispus sa ajute, atunci cand li se cere ajutorul. Nu cred ca Zoso primeste un mail de la vreun blogger mai mic, in care sa-i fie cerute niste sfaturi, si sa nu raspunda. Arhi la fel.

Stim sa profitam de sansele care ni se ofera. Cand am avut ocazia de a-i cunoaste pe Bobby Voicu si Manafu, m-am oferit sa le fiu sofer. Ei participau la un eveniment in Timisoara, legat de start-up-uri, eu n-aveam tangenta cu subiectul conferintei. Totusi, am incercat sa profit de sansa si i-am plimbat prin Timisoara timp de trei zile, cat au stat aici. La cateva luni dupa asta, Bobby m-a invitat in Redescopera Romania, iar la conferintele de la Bucuresti, la care m-am straduit sa ajung, tot el m-a prezentat unor oameni importanti in industrie. Am fost cuminte, am facut ce mi s-a spus, am mai facut si ce am simtit si cum am simtit si asta a fost, invitatiile au inceput sa vina, campaniile la fel.

Mi-am dat seama ca nu pot reusi numai cu blogul generalist. Simplu, pentru ca nu sunt atat de talentata la scris, asa cum e Vaca de la Haoleu sau cum sunt Florica si Zicu de la TvDeCe. Ca nu voi fi niciodata in stare sa produc continut atat de bun incat sa am ce sa scriu, generalist, niste ani de acum inainte si trebuia sa fac ceva altfel. M-am gandit, le-am sucit pe toate partile si m-am hotarat ce vreau sa fac cu blogul asta, cum vreau sa fie Nebuloasa perceputa in online: cultura, lucruri frumoase, evidentiind Romania minunata si ascunsa, cea pe care unii nu vor s-o cunoasca pentru ca vad doar raul din ea. N-am ajuns nici macar la jumatate de drum, dar 2012 va fi diferit, stiu exact ce trebuie sa fac, cum trebuie sa fac, pentru ca l-am ascultat pe Cristi Manafu si cand m-am intors de la SMS Biz Camp le-am pus pe toate pe hartie.

Trebuia sa fac ceva ca si coltul acesta de tara sa fie vazut la Bucuresti. Comunitatea din Timisoara e minunata, avem oameni care scriu bine, care se implica in lucruri frumoase, dar pe care nimeni nu-i cunoaste. Nimeni de la Bucuresti, ca de acolo vine recunoasterea si tot de acolo vin banii. Am mers la conferinte, am vorbit despre comunitatea noastra, am organizat conferinte impreuna cu Cristina, amandoua ne-am zbatut sa ne vada cineva. Sfarsitul acesta de an a fost minunat din punctul asta de vedere, stradaniile noastre au rezultat in campanii frumoase si de suflet, in care si noi, ca bloggeri timisoreni, si companiile care au lucrat cu noi, am invatat si ne-am bucurat de colaborare.

Mi-am dat seama ca trebuie sa scriu mai mult. Talentul, daca il ai, e brici. Daca nu-l ai, trebuie sa-l cultivi. Scriu mult, muncesc mult, citesc si mai mult, ma straduiesc sa ajung si eu acolo, sus, urcand treapta cu treapta. Incerc de vreun an si jumatate sa imi gasesc drumul si blogul acesta a crescut. Nu foarte mult, inca n-am ajuns la mia de unici pe zi, dar nu mai am mult pana acolo. Insa stiu ca trebuie sa trag, zi de zi, fara pauza, asta e ceea ce-mi doresc si trebuie sa fac sa se intample.

Nu mai spuneti, dragi bloggeri mari, ca nu venim din urma. Venim, doar ca facem altceva si in alt fel. Va multumim pentru felul in care ne-ati deschis drumurile, este un merit al vostru incontestabil, oricat de multi ar fi cei ce carcotesc pe seama asta. Voi ne-ati inspirat, voi ne-ati ajutat si, daca ati facut asta, tot voi ar trebui sa aveti mai multa incredere in noi.


16 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *