“Blogging-ul te ajuta sa te maturizezi”

Nu zic eu chestia asta din titlu (desi asta e si parerea mea), ci Alex Gheorghitan, tanar blogger timisorean, absolvent al Scolii de Blog, muncitor si determinat.

Pentru ca o noua editie a Scolii de Blog sta sa inceapa (a treia editie, chiar), m-am gandit sa nu va mai dau detalii din comunicatul de presa, ca pe alea le poate afla toata lumea si am vrut sa aflu parerea unui absolvent, a unui tanar blogger care a beneficiat de cursurile oferite de cei de la blogu.lu si l-am rugat pe Alex sa-mi raspunda la cateva intrebari.

De ce te-ai hotarat sa te inscrii in scoala de blog?
Mi s-a parut ca este o oportunitate foarte buna de a afla cat mai mult despre blogging si de a invata mai bine cum trebuie sa ma documentez si ce trebuie sa stiu inainte de a ma apuca sa scriu un articol.

Care au fost “cursurile” care te-au inspirat cel mai tare?
Pe mine ma pasioneaza mai mult ce se afla in spatele unui blog. Aici ma refer la teme (templateuri) si pluginuri. Imi place sa modific teme, sa testez fel de fel de pluginuri si sa vad rezultatele, asa ca cel mai mult mi-a placut cursul lui Dan in care a explicat primii pasi in instalarea unui wordpress si ce fel de pluginuri sunt necesare si utile.

Cu ce te-a ajutat scoala de blog, concret?
„Scoala de blog” m-a motivat sa scriu mai mult si sa citesc cat mai multe bloguri. Iar personal, Cristina m-a motivat sa imi cumpar domeniu propriu – inainte scriam pe un blog colectiv – pentru a-mi face un brand personal.

Ai recomanda si altora sa se inscrie? Daca da, de ce?
Recomand tuturor studentilor (si nu numai) sa se inscrie la „Scoala de blog”. In ultimul timp, bloggeri sunt mult mai de incredere decat jurnalistii, iar asta poate sa fie un plus pentru orice tanar blogger. Bloggingul va ajuta sa va maturizati mult mai mult, sa cunoasteti oameni cu aceleasi interese, va puteti gasi un job in domeniu, iar daca aveti idei bune si pertinente puteti sa ajungeti departe.

Editia de primavara a scolii de blog va avea loc in perioada 20-29 martie, iar profesorii sunt Dan Stefancu, Cristina Putan, Corina Saftescu, Richie Ilie si Alex Albu. Daca va place ce-ati citit mai sus, adica despre experienta lui Alex ca elev, si vreti sa aflati detalii si sa mergeti serios la scoala, incrierile se fac aici.

Evenimentul este oraganizat de blogu.lu si BCR, in parteneriat cu Facultatea de Stiinte Politice,
Filosofie si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, cu sustinerea PRbeta,
Marele Ecran, Persoana 1, DC Print Media si a comunitatii bloggerilor din Timisoara.


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *