Bloggeri timisoreni de baza in 2012

Zilele astea toata lumea isi reorganizeaza readere, bookmarks-uri si alte cele, pentru ca vremurile se schimba si oameni noi apar, oameni care scriu bine si pun umarul la ceea ce se mai intampla bun in online-ul nostru. Si pentru ca si oamenii astia au nevoie ca altii sa vorbeasca despre ei si despre cat de frumos cresc, m-am gandit sa va fac niste recomandari.

Cand vorbim de blogosfera timisoreana, prea multi oameni se gandesc la Andreea, Ovi si Cristina, bloggeri de de mult, articole misto si oameni care se implica activ in comunitatea timisoreana. Pe ei ii citesc de mult, sunt convinsa ca multa lume ii stie deja, insa acum vreau sa va vorbesc de cei care stau mai ascunsi si care merita tot mai multi cititori.

Corina Saftescu. Pe Corina o cunosc de mult, dinainte sa o citesc si, intr-o vreme, isi lasase blogul sa adune praf. Ma bucur ca a revenit, ma bucur ca scrie des, ma bucur si mai tare ca dimineata cafeaua mea are gust mai bun cand citesc ceva scris de ea. Are emotie si liniste in eea ce scrie, plus o candoare pe care n-o gasesti la prea multe bloguri din tara asta.

Bogdan Cotirta. Boghi e savuros. Are niste articole excelente, care intotdeauna ma lasa cu un zambet pe buze, fie ca e romantic, acid, dur, amuzant, sictirit, ironic. Are un extraordinar de mare talent la scris (eu mi-as dori sa stiu sa scriu doar pe jumatate atat de natural pe cat o face el) si n-ar fi rau daca ar scrie mai des. Boghi, poporul o cere!

Alexandra Palconi. Alexandra e, cred, cel mai promitator blogger din Timisoara. Si nu doar pe partea de blogging, ci datorita implicarii pe care o are in diverse chestii, intelegad ca e important sa faci si ale lucruri, nu doar sa scrii. A fost organizator pe Timisoara a Noptii Albe a Filmului Romanesc si si-a luat inima in dinti cerand acreditare pentru primul ei festival, Festivalul Filmului Documentar – Astra Sibiu, de unde a facut o treaba minunata. Si daca mai punem si faptul ca are condei, avem o combinatie de succes.

Daniel Sima. Daniel e genul de blogger mistocar, fara sa fie deplasat. Mi-am dorit ca el sa scrie mai mult si mai des si am facut un pariu prin care el se obliga sa scrie zilnic pe blog pana la sfarsitul lui februarie. Vad ca se tine de cuvant si articolele lui sunt pline de savoare, chiar daca unele sunt foarte scurte. Dani e unul din oamenii tineri din tara asta pe care te poti baza, serios si constiincios, dornic sa munceasca si sa nu stea degeaba.

Richie Marius Ilie. Richie face parte din garda veche a blogosferei romanesti si e sensibilul nostru. Articolele lui sunt profunde, pline de intelesuri simbolice si de o mare finete. Devorator de carti si filme, un boem desavarsit, e omul pe care il respect foarte tare pentru consecventa de a nu-si altera stilul de scris, de a nu face compormisuri cand e vorba de ceea ce-i place. Mai scrie si la Marele Ecran, un site cu recenzii de filme mai putin cunoscute, dar de valoare.

Alex Gheorghitan. Pe Alex l-am intalnit de doua ori pana acum si nu stiu sa va spun prea multe despre el. Am doar o banuiala ca poate mai mult, ca stie mai mult si ca ar putea sa scrie si mai mult. Cu el am facut acelasi pariu ca si cu Daniel Sima. Sa vedem :)

Andreea Ciobanu. Deea e iubitoare de filme, teatru si muzica buna, la fel ca mine. N-o cunosc foarte bine, dar ii simt pasiunea cand scrie si cand mai schimbam mailuri atunci cand o anunt ca se apropie cate un spectacol la care am pregatit bilete. Si ea ar trebui sa puna mana pe condei mai des.

Adi Dragos. Adi e istoricul acestui grup, omul care e la fel de pasionat de Romania ca si mine. Cauta ruine, povesti si intamplari din vechime, ar sta toata ziua sa citeasca munti de carti de isorie. Articolele lui contin informatii extrem de valoroase si explicatii la unele lucruri pe langa care trecem, poate, zi de zi. E consecvent in scris si, in timp, a ajuns sa scrie din ce in ce mai bine si mai cursiv. Imi place mult sa-l citesc, sper ca si voua va va placea.

Cata Ilea. Despre Cata nu va zic nimic decat ca merita sa cititi articolele lui lungi si elaborate. In schimb, ii zic lui: pune, ma, mana si scrie ma mult!

Sper ca v-au placut recomandarile si sper ca la anul pe vremea asta sa am de doua ori mai multe recomandari de facut din blogosfera timisoreana.


30 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *