BRD, tot mai simplu. Sa iti pierzi mintile.

Deci io am cont la BRD. Ca am lucrat cu ei, ca un detaliu tehnic m-a cam obligat sa imi fac cont acolo, nu conteaza motivele. Mi-am facut si card de ala personalizat, “asa ca tine”. Bine, ca tot cum au vrut ei mi l-au facut, ca poza pe care le-am trimis-o nu se incadra in standardele dragutei banci. Poza era cu o mana care tinea o tigara, asta am zis io ca ma reprezinta. Mana era a mea, unghiile rosii erau ale mele, tigara cumparata din banii mei. N-or vrut sa ma lase, asa ca am schimbat poza, am pus una cu o cabana, verdeata, floricele pe campii. O fost ok.

Dupa aia mi-am activat “online banking”. Adica sa stau acasa, cu tigara in mana, fix asa ca in poza pe care am vrut-o pe cardul MEU (pentru care oricum am platit 50 de lei), si sa fac plati atunci cand e nevoie. Ca nu vreau sa ma mai duc la banca. Eh, BRD-ul ma vrea la ghiseu. Pentru ca in momentul in care am vrut sa fac prima plata care nu era a unei facturi de utilitati, m-am lovit de o problema: nu puteam. Sun la agentia la care mi-am facut cardul. Raspuns: “Trebuie sa veniti aici, sa completati un formular, iar noi va adaugam contul la cele cu care puteti sa faceti plati.” Say what?!?!

Adica io dau niste bani pe luna pentru internet banking ca sa ma duc la banca sa fac plati online? Ma scuzati, iar am un acces de ras isteric. “Dar”, mi se spune, “aveti posibilitatea sa adaugati contul si telefonic.” Aaaaa, ce minune, sigur, dati-mi numarul. “Pai 0800-800…” Da, mi-au dat un numar de TelVerde. In conditiile in care eu n-am Romtelecom. In afara de mama si de tata, nu mai cunosc oameni care au Romtelecom in casele lor.

Sa zicem ca am trecut de moment, cand am nevoie sa transfer bani intr-un cont, ma duc la banca, oftez, scriu contul “ad labam” si aia e.

Faza cea mai tare mi s-a intamplat azi. Ma duc la banca, trebuia sa pun niste bani intr-un cont. Nu al meu. Si vad robotelul care te ajuta sa nu mai pierzi timpul la ghisee, pe care scrie asa: “Plata facturi, alimentare carduri” Uraaaa, zic, nu mai stau la coada. Ca era ceva lume. Si ma duc la tanti aia care statea langa robotel. In continuare, un dialog halucinant.

“Buna ziua. Pot sa alimentez un cont de card aici?”
“Da”, imi zice doamna, amabila.
“Ah, super. Si ma ajutati, ca n-am folosit robotelul niciodata.”
“Sigur. Aveti cardul?”
“Pai nu vreau din contul meu de card, zic, vreau sa alimentez cu cash.”
“Da, sigur, dar trebuie sa aveti cardul.”
“Ce card, doamna?”
“Ala pe care vreti sa-l alimentati.”
“Bine, zic, aproape renuntand, dar daca am cardul, alimentez pe el si apoi vreau sa transfer banii aia pe alt cont, pot?”
“Da, sigur. Numai ca trebuie sa aveti contul acela adaugat la conturile cu care dvs. puteti face tranzactii.”
“Adica tre sa stau la ghiseu pentru asta, nu?”
“Da.”

Beton, deci am rezolvat – nu se poate. Am stat la coada, n-am avut de ales. BRD – tot mai simplu, nu?

PS: dupa ce termin alergatura dracului dupa buletin (alta poveste halucinanta), ma duc si imi fac cont la altii. Vad io care.


44 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *