Ideo Ideis – despre noi toti

O seara de joi in Alexandria. In fata Casei de Cultura a orasului, un spatiu alta data gol, se afla multi oameni. Majoritatea copii, intre 12 si 18 ani. Se imbratiseaza, rad, se bucura de revedere. Sunt fosti sau actuali componenti ai trupelor de teatru de la liceele participante la editia aceasta de Ideo Ideis. Unii nu mai participa, dar au venit pentru ca festivalul asta e deja parte din ei. E despre ei, despre felul in care le-a modelat visele, despre pasiunile trezite in ei.

Intram in sala, rand pe rand, nerabdatori sa inceapa gala de deschidere. Un sir de oameni, de-a stanga si de-a dreapta culoarului care duce spre sala de spectacole, voluntarii si staful Ideo Ideis ne aplauda. Pe noi: spectatori, invitati, participanti, coordonatori, locuitori ai orasului. Acest festival e despre noi, despre cei care au descoperit, intr-un loc ce-ar putea parea un capat de lume pentru altii, ce inseamna o mare pasiune, cum poti sa iti recastigi increderea in sufletele oamenilor. Acei oameni care fac lucruri bune fara sa astepte nimic in schimb, care stiu sa ofere fara sa ceara.

Doi copii urca pe scena. Poate nu mai sunt chiar niste copii (erau acum multi ani, cand au inceput festivalul – 15 si respectiv 18 ani), dar emotia din ochii lor e emotia pura a unor copii curati la suflet. Le tremura vocile cand incep sa povesteasca despre ce se va intampla la a opta editie a festivalului lor. E atata bucurie in sala incat nu ma pot opri din zambit si aplaudat. Vine din mine, nu pot controla avalansa de sentimente ce ma cuprinde. Suntem 300 de oameni cuprinsi intr-o singura inima, inima Ideo Ideis. Nu ne cunoastem, nu toti, dar suntem acolo pentru un singur lucru: sa invatam despre noi (si, poate, sa ne redescoperim). An de an, pas cu pas, idee cu idee.

Ideo Ideis 8

Andreea Bortun si Alex Ion

As vrea tare mult sa pot, sa stiu sa descriu ce se intampla aici in fiecare an. As vrea sa am vocabularul necesar pentru a face asta. Dar nu pot. Nu stiu. Nu am cum. Si spun, pentru a suta oara: trebuie sa veniti aici. Doar asa va veti putea indragosti iremediabil, tot mai tare si mai tare, editie dupa editie. E printre putinele minuni reale intalnite in viata mea de pana acum.

Ultrabooks Toshiba

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *