Surpriza de la Folk Alba – Autobuzul cu filme TIFF

La conferinta de presa de azi (prima din festival), am aflat o chestie tare misto: double-decker-ul folosit pentru turul turistic al orasului a fost rebranduit si, pe durata festivalului “Ziua de maine”, se va plimba prin oras cu iubitorii de filme. Mai exact, vor fi proiectate cateva scurt-metraje care au fost prezente in competitia de anul acesta de la TIFF 2011.

Mi se parea putin ciudat conceptul, mai ales ca stiam ca double decker-ul este decapotat. Insa organizatorii s-au gandit la tot si au copertat partea de sus a autobuzului.

Pentru ca am vrut sa fim primii care se plimba cu minunea, am asteptat cuminti sa vina autobuzul. Care a sosit cu putina intarziere (ca orice vedeta care se respecta), in toata splendoarea lui:

Apoi, am urcat nerabdatori, sa vedem la ce vom urmari filmele. Ne asteptau niste plasme, dintre care una uriasa:

A fost tare misto sentimentul. N-am reusit sa vedem toate filmele din program, dar autobuzul va circula pana duminica, inclusiv. Deci este timp, ca filmele sunt faine tare: Superman, Spriderman si Batman; Trenul foamei; Nunta lui Oli;  Cronica unei morti amanate; Ormie (acestea sunt scurt-metrajele romanesti prezente in calup).

Deci, cu alte cuvinte, bravo Alba Iulia!

PS: steguletul cu inima e prezent la toate locatiile rezervate pentru festival, e un fel de semn ca “aici se intampla ceva din festival”; arata foarte fain si e un fel de “pecete” cu care orasul e impanzit zilele acestea.

Organizator: Consiliul Județean Alba. Parteneri Muzeul Național al Unirii Alba IuliaTeatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba IuliaCasa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia,Casa de Cultură a Studenților Alba IuliaAlba MallArt Cafe Downtown.


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *