Ceau, Cinema!

afis_ceau_cinema final Cine a stat in Timisoara mai mult de o zi, stie ca in orasul asta se spune “ceau!” in mod frecvent (in loc de “buna ziua” si “la revedere”). Sora-mea chiar ii spune “orasul ceau”, asa ca e clar ca un festival de film “de buzunar” (si ca dimensiune, si din punctul de vedere al bugetului) organizat de timisoreni nu putea sa se numeasca altfel decat “Ceau, Cinema!

Marele Ecran si Pelicula Culturala, ei sunt initiatorii festivalului de film de cinemateca, 17-20 iulie 2014. Pentru mine, ei sunt Luci, Richie si Nicoleta, pentru ca, nu-i asa, nimic nu e posibil fara oameni, impreuna cu o gramada de voluntari care vor face festivalul asta asa cum vor sti ei mai bine.

De ce un festival de film la Timisoara? “Scopul Ceau, Cinema! este să re-imprieteneasca timisorenii cu cinemaul lor, cinemaul european, de care sunt lipsiti în ultimii ani. Prin proiectiile în aer liber si în spatiile neconventionale de la Casa Artelor, vom demonstra ca filmele europene si romanesti sunt la fel de interesante ca si productiile hollywood-iene, dar o alternativa mai apropiata de sufletul nostru.

Toate lungmetrajele din program sunt prezentate in premiera la Timisoara, precum filmul distins la premiile Gopo pentru cel mai bun debut, La limita de jos a cerului (regia: Igor Cobileanski, 2013), aclamata animație franco-belgiana, Ernest și Celestine (2012) sau succesul de box-office polonez, Traffic Department (2013).”, spun organizatorii.

Eu voi fi, incepand de joi, la Casa Artelor, sa ma bucur de filme. Intentionez sa vad cat mai multe, asa ca va las mai jos programul, sa-l vedeti si poate-poate va face ceva cu ochiul.

program_ceaucinema_web

Iar dorinta mea cea mai mare e sa scriu si la anul, si in anii urmatori, despre celelalte editii ale festivalului care va creste mare, frumos si vizitat de romani si straini veniti la Timisoara special pentru el.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *