Ciorba de fasole

Nu, nu veti gasi mai jos o reteta despre cum sa faceti ciorba de fasole. Nu mi-as permite, tocmai azi. Dar mi-am amintit o intamplare, prima oara cand am facut pe bucatareasa in calitate de iubita proaspat mutata cu barbatul pe care il iubea. Un moment pe care mi-l reamintesc cu mare drag, desi acea relatie e de mult incheiata. Bine, la momentul respectiv am fost oricum, numai incantata nu. Dar sa va povestesc.

Stiam eu ca lui ii place ciorba de fasole. Pusesem de cu seara niste fasole in apa, asa-mi spusese mie mama ca e bine cand vrei s-o gatesti, sa te pregatesti dinainte. Cand m-am apucat de treaba, tot pe mama am sunat-o, sa-mi spuna EXACT ce trebuie sa fac. Mai vazusem eu pe la ea cate una-alta, dar nu era suficient pentru a-mi duce misiunea la bun sfarsit.

Si sta, biata mama, la telefon cu mine si-mi explica mura-n gura, pas cu pas, ce trebuie sa fac. Incearca ea sa-mi spuna si cantitatile, dar la partea cu dresatura (aia cu faina prajita in ulei) omite sa imi spuna ca e vorba de maxim o lingura cu faina si foarte putin ulei, iar eu torn in oala de parca nu mai exista ziua de maine. Ciorba mea era o chestie ingrosata, cu fasole, ce-i drept, cu afumatura, ce-i drept, dar nu mai prea semana a ciorba. No, asta e, imi zic, s-o manance asa, ca gustul e bun.

Si vine momentul mesei. Asez farfuriile pe masa, pun oala cu “ciorba” in fata farfuriilor, il chem si ii pun in farfurie. El se ridica sa ia tacamuri si vine cu….furculite.

“Nu cu alea!” ii spun, printre lacrimi, ca ma podidise plansul cand l-am vazut ce tacamuri ia.

“Dar cu ce?” zice el, uitandu-se nedumerit la furculitele pe care le tinea in mana.

“Cu linguraaaaa! E ciorba!”

Bineinteles ca mancarea mea se transformase, din ciorba de la mine din cap, intr-o minunata iahnie. Am sunat-o pe mama, panicata: “si acum ce fac?” “Ia niste usturoi, zdrobeste-l si pune-l in oala”, mi-a zis, abia tinandu-se sa nu rada.

Ceea ce am si facut. Pana la urma, a fost delicios, doar ca n-o sa uit vreodata cum am dat cel mai mare rateu al vietii mele de gospodina.

PS: intre timp, am invatat si sa gatesc. Da, inclusiv ciorba de fasole.


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *