Cu gandurile-n palme de la Ideo Ideis

Spectacolele invitate s-au dublat la aceasta editie de Ideo Ideis. Sunt cate doua in fiecare seara si, in premiera, trebuie sa ma documentez foarte bine pana se lasa seara si incep spectacolele pentru ca se suprapun si n-ar fi bine sa simt ca am ratat ceva important. Desi e greu, tare greu de ales, selectia e buna si de vizionat.

Marea bucurie e sa vad sala Casei de Cultura din Alexandria plina ochi. Cu oameni stand pe scari (de obicei voluntarii stau pe scari, prioritate pe scaune au platitorii de bilet, apoi participantii la festival, adica tinerii actori de teatru impreuna cu coordonatorii lor).

E pace aici. E o pace cu multa bucurie, cu mult entuziasm, e aproape un fel de revolutie a carei arma e doar zambetul de pe fetele noastre. Cred ca n-am mai vazut in alta parte spectacole care sa fie intrerupte atat de mult cu aplauze, rasete si voie buna. Si nimeni sa nu se supere din cauza asta, sa se bucure in mod evident pe scena, chiar daca spectacolul nu permite asta neaparat. se numeste libertate de exprimare si aici, mai mult ca in oricare alta parte, e incurajata si dorita.

Ideo Ideis 8 deschidere

Sunt linistita. Mi-am dat seama, dupa doi ani de venit la Alexandria in fiecare vara (de fapt, asta e a treia vara consecutiva), de ce iubesc atat de mult nebunia asta de festival: pentru ca ma implineste sufleteste, imi arata de fiecare data cum e sa ma trezesc zambind fara sa stiu de ce. De fiecare data am constatat ca pot sa inteleg altfel niste momente, ca increderea mea in tot ce inseamna cultura in Romania e tot mai mare, tot mai puternica.

Minunile apar chiar sub ochii nostri. Ne arata ca viata nu se intampla asa cum o planifici si ca exista momente revelatoare din care poti sa-ti iei energie cat pentru un an intreg. Uneori, cat pentru o viata.

Vreau o tara ca Alexandria pe timp de Ideo Ideis.

Credit foto: Adi Bulboaca | Ideo Ideis 2013

Ideo Ideis este un proiect finantat de A.F.C.N, realizat in parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului si sprijinit de Memo Plus ca parte din proiectul „Romani frumosi”. Evenimentul si-a găsit prieteni la Volksbank, Rinf, Millefiori, Illy, H&M, TelDrum, Pro Invest, EuroCar, Aurelian Sandulescu si SC Brain SRL. 

Parteneri: Primaria Municipiului Alexandria, Indygen, BORȚUN•OLTEANU, FITS, UNATC, Godot Café-Teatru, Muzeul Judetean Teleorman, Societal, WeAreHere, Conciato, Focus pe Germana, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Catalactica, Consiliul Judetean Teleorman, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Teleorman.

Ultrabooks Toshiba

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *