Zilele Cetatii Oradea – inspiratie si multe ore de transpiratie

Ca Oradea creste tot mai mare din punct de vedere cultural, o stiti si voi. Si daca nu stiti, aflati acum. De vreo 3-4 ani, Casa de Cultura din Oradea are la carma un om care a adus idei noi intr-un stabiliment vechi ca gandire si construtie. Ambitios, capos si orgolios, Flavius Bunoiu a reusit sa faca din Toamna Oradeana (un eveniment cunoscut pana mai ieri ca zilele orasului) un festival demn de vizitat chiar daca nu esti oradean. Pe langa asta, l-a mai facut si profitabil, dar asta e alta discute.

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns munca imensa de la Toamna Oradeana, Casa de Cultura Oradea a hotarat sa faca si din Serbarile Cetatii Oradea (6-8 iulie 2012) un mini-festival pe care toata lumea sa-l tina minte. Pentru ca aceste serbari vor fi inceputul comunicarii Toamnei Oradene, e, daca vrei, un fel de preambul al festivalului. Pentru ca Oradea are o cetate cu care vrea sa se mandreasca, are o multiculturalitate pe care vrea s-o arate tuturor, simte muzica, teatrul, filmele si, in general, Oradea e orasul in care oamenilor nu le e frica sa experimenteze.

Pasiunea oamenilor de la Casa de Cultura (bine, eu zic oamenii, dar stim cu totii ca e vorba de unul singur) a fost simtita si de blogosfera oradeana sau de oamenii creativi ai locului. Anul trecut acesti bloggeri, impreuna cu altii din tara, au facut tot ce le-a stat in putere ca toata tara sa afle ce festival frumos au ei acolo. Anul acesta, aceiasi bloggeri s-au unit si au venit in ajutorul promovarii Serbarilor Cetatii Oradea si a Toamnei Oradene. Pe langa ei, cei de la The 4th Floor (cei care au executat atatde magistral site-ul PRbeta si tot ce a tinut de partea tehnica a conferintei din 3 mai) au gandit si executat tot conceptul de rebranding al festivalului. Numai ei stiu de cate intalniri si ore a fost nevoie pentru a ajunge la o concluzie comuna. Aveti mai jos un filmulet facut de ei, despre Toamna Oradeana care prinde…cooloare:

Sunt mai mult decat incantata de ceea ce se petrece la Oradea si abia astept sa merg in week-end la Serbari. Nu mai zic ca abia astept sa vina 1 octombrie, sa ma mut din nou acolo pe perioada festivalului Toamna Oradeana. Care festival are un site ce va fi lansat in aceasta noapte, un cont de Twitter si o pagina de Facebook. Si pentru ca aici toate se fac cu cap, exista si un partener pentru comunicarea online, compania Siemens.

Daa sunteti curiosi de program, Lilisor il are pe blog. Daca sunteti curiosi despre o bucatica de istorie a orasului, a scris Alexandra. Noi, bloggerii, ne vedem sambata dimineata la QR Code Hunt!


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *