Măsura succesului

suite-business-man-success Oamenii măsoară succesul altora (și al lor) după niște măsuri sociale cel puțin dubioase. Se zice că ești un om împlinit dacă ai casa ta, o familie (sau măcar un copil), un job stabil care să nu-ți dea prea mari bătăi de cap. Alții spun că e necesar să te trezești cu noaptea-n cap, să faci sport la prima oră, să mănânci sănătos, să citești cărți deștepte despre dezvoltare personală. Plin de sfaturi pe oriunde te uiți.

Dacă e să mă uit la regulile societății, numai om împlinit nu mă pot numi. Mai degrabă cred că aș putea fi categorisită drept ratată, cu o viață anostă și deloc atinsă de un oarecare succes. N-am copii, sunt divorțată, stau în chirie. Nu mă trezesc cu noaptea-n cap, nu-mi place să fac sport la prima oră, mănânc sănătos (dar și când dau de câte-un burger zemos aș putea s-o țin pe prăjeli o săptămână), iar cărți de dezvoltare personală nu citesc nici picată cu ceară. Sigur, astea de mai sus sunt valabile când am un oarecare program normal la muncă, lucru care se întâmplă, în medie, cam patru luni pe an.

Când e haos și nebunia de pe lume, dorm patru ore pe noapte (dacă am noroc), nu mai am timp să citesc nici eticheta de pe sendvișul luat de la benzinărie, sport înseamnă alergat dintr-o parte în alta cu rezolvat de probleme diverse, iar cititul se rezumă la e-mail-urile cu întrebări și răspunsuri. Extrema cealaltă, tot fără rețeta succesului.

Ce voiam să zic. Cel mai important e echilibrul din minte, nu ăla pe care îl dictează lumea. Dacă unii sunt fericiți într-un fel, nu înseamnă că toți trebuie să fim fericiți în același fel. Fericirile, succesul, mulțumirea de sine se măsoară de mintea proprie, întotdeauna.

Nu vă mai comparați cu alții. Nu mai vreți ce au alții. Mergeți în ritmul vostru, e cea mai bună alegere. Întotdeauna.

Photo on Visualhunt.com


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *