Culorile Mariei Tanase

Afis Roots Revival Romania Toamna plina la Timisoara. Spectacole de teatru, festivaluri, spectacole de muzica buna, adica o oferta culturala din care intelegi doar atat: timp sa fie, ca la calitate stam bine.

Din tumultul de activitati culturale numai bune de pus in agenda de seara (despre care veti mai gasi cateva recomandari si aici), azi am o recomandare: Roots Revival Romania – Colors of Maria. Maria Tanase, desigur.

Zice-se de la organizatori citire asa (care organizatori sunt Twin Arts, baietii aia faini din Bucuresti care fac concerte pe la Sala Radio cu unii dintre cei mai in voga artisti de jazz din lume): Incursiunea Roots Revival aduce impreuna improvizatia de jazz, temele folclorice din tarile de origine ale muzicienilor si compozitii originale. Totul intr-o calatorie dus-intors intre Est si Vest. […] Roots Revival Romania este un proiect multicultural sustinut de Sensiblu si care a ajuns acum la a doua ediție. Primul episod a fost dedicat muzicii din Maramures si finalizat cu inregistrarea unui prim disc, Chapter One: Maramureș.

Proiectul asta muzical e faurit de un iranian, Mehdi Aminian, care spune că Romania are o identitate unica a muzicii. “Sper ca romanii sa poata vedea prin ochii mei ce bogatie au aici. Uneori, un străin poate aborda lucrurile mai proaspat. Si poate, cateodata, ai nevoie sa vezi cum altcineva apreciaza ce ai, ca sa poti vedea altfel lucrurile tale minunate.”

Io n-am de gand sa stau acasa pe 25 septembrie si sa-i las pe altii sa aprecieze muzica din tara mea. O sa merg si o sa inteleg muzica Mariei Tanase prin ochii unui strain, sa ma bucur de jazz si traditie. La Teatrul National. De la ora 20. Un bilet costa intre 40 si 60 de lei si, credeti-ma, merita investitia. Biletele se gasesc pe Eventim sau la casieria Teatrului National, la magazinele Orange, Germanos sau Vodafone si la librariile Carturesti.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *