Cum scapi de celulita in 3 luni

Asa, sa fie un titlu atractiv, sa vina toate doamnele si sa gaseasca aici tratamentul minune care le va scapa de drama traita de corpurile lor. Sa vrea sa contracareze bestia numita celulita stand in varful canapelei si numarand zilele de azi pana peste trei luni. L-am scris cu dorinta suprema de a explica tuturor ca nu exista nimic bun care vine pe tava, ci trebuie sa muncesti din greu.

Nu exista o pastila minune. Nici o crema minune. Nici vreun masaj care te scapa, dupa cateva sedinte, de coaja aia de portocala care te face sa-ti fie teama sa te uiti la tine in oglinda. E vorba de multa munca, de renuntari, de abtineri, de sanatate luata in portii generoase, de echilibru gasit in tine si nu impus de altii.

Celulita nu trece cu dieta. In niciun caz nu trece cu infometare. E nevoie de o alimentatie foarte echilibrata, din care se exclud carbohidratii din paine si paste si se pastreaza cei din cartofi si orez (dar si aceste alimente trebuie consumate cu moderatie). In rest, legume cu legume si carne, musai carne pentru proteine. Fiarta sau pe grill, nu in fripturi sau prajita intr-o tona de ulei. Simplitatea da gustul.

Dar sa presupunem ca o dieta echilibrata nici nu intra in discutie. Ca sunt putine momente in care sa va puteti abtine de la prajituri si ciocolata. De aia s-a inventat sportul. Fie ca e mers pe jos (ca tre s-o luam cu inceputul), fie ca e un program la sala, fie ca e o jumatate de ora de exercitii acasa, sportul e speranta.

Sa mai presupunem ca nu e timp de mers pe jos, ca ne grabim. Si, drept urmare, n-avem nici timp de mers la sala si stat o ora pe aparate, juma’ de ora inainte de antrenament, ca tre’sa ne schimbam si juma’ de ora dupa, ca tre’ sa facem dus si alte cele. Asa ca, voila: cum am scapat de celulita in 3 luni, program complet de sport in sufragerie.

Incepem cu asta (timp de 2 saptamani, o data la doua zile, fara exceptie):

Apoi, continuam asa, trei saptamani, o data la doua zile (atentie, pentru acest antrenament e necesara incalzirea inainte – putina alergare pe loc, rotirea genunchilor, amintiti-va cum va incalzeati la orele de sport in primele 5 minute):

Pentru alte trei saptamani, crestem dificultatea:

Si terminam glorios programul de trei luni cu acest antrenament:

Dupa toata treaba asta, nu numai ca se duce celulita, dar si abdomenul e frumos conturat, fara sa fie inestetic “decorat” cu niste muschi care sa se vada intr-un fel mai putin feminin. Sigur, ajuta foarte mult daca alimentatia e una corecta si e sustinuta de consumul de apa (si numai apa, fara bauturi carbogazoase), ceaiuri fara zahar si maxim o cafea pe zi.

Sanatate sa aveti, dragelor, si bafta in lupta cu celulita 😉


60 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *