De maine mut biroul

972203_543246832379311_2139412459_n Nu ma mut departe, doar la cateva strazi de biroul agentiei. Ma mut cu laptop, agenda si creieri in Piata Victoriei, unde peste fix doua zile incepe festivalul JazzTM. Anul trecut am fost colaborator pentru o parte a comunicarii online, anul acesta am primit marea responsabilitate de a ma ocupa de toata comunicarea online a festivalului, o sansa imensa pentru mine de a mai invata niste lucruri alaturi de cei cu care lucrez deja de un an: echipa festivalului PLAI. (de fapt, colaborarea de anul trecut de la JazzTM a mers atat de bine, incat, cumulat cu colaborarile anterioare cu cei de la PLAI, mi s-a propus sa ma alatur echipei lor; eu am acceptat cu bucurie si usurare, spunand: “credeam ca nu ma mai intrebati odata!”)

O sa fiu in sufletul evenimentelor si in cel al paginii de Facebook (daca veti vrea s-o urmariti, ca planuim sa povestim multe acolo), iar aici, pe blog, o sa va povestesc lucruri care se intampla “dincolo de garduri”, din experienta profund umana pe care o voi simti, stand alaturi de artisti pe care nu speram vreodata ca o sa-i intalnesc in aceasta viata: Al Jarreau (il ascult pe omul asta de mai bine de 20 de ani), The Cat Empire (ei, chiar ei), Terri Lyne Carrington (singura femeie care a castigat un premiu Grammy pentru cel mai bun album de jazz instrumental – in 2013, Anoushka Shankar (despre care am auzit prima oara anul trecut, la PLAI, si de atunci o ascult frecvent, e minunata). Sau artisti de care n-am auzit pana nu s-a anuntat line-up-ul festivalului, dar de care sunt convinsa ca ma voi indragosti: Neil Cowley (“cel mai cunoscut pianist din lume pe care nu stie nimeni cum il cheama” – e pianistul lui Adele) sau Andreya Triana (downtempo, calda, superba). Pe langa asta, “creme de la creme” a muzicii timisorene (si nationale, as indrazni sa spun): Blazzaj, JazzyBIT si Teo Milea. (in “creme de la creme” asta intra si Sebastian Spanache Trio, dar ei au fost anul trecut; io nu m-as supara daca as merge la ei la concert in fiecare luna)

Miercuri seara incepe a doua editie a unui festival ce tinteste sus de tot. E facut cu mare drag si bucurie, cu pasiune si cu seriozitate. E despre jazz, despre implinirea de a auzi muzica buna rasunand in inima orasului, iar eu ma simt o norocoasa ca voi petrece urmatoarele zile in mijlocul lui.

De aia nu simt eu ca muncesc: pentru ca am marele noroc sa pot invata despre ceea ce iubesc chiar de la cei a caror arta o port dupa mine in fiecare zi.

Accesul la festival e liber, dar mai puteti cumpara un abonament pentru toate cele trei zile de festival, care va ofera acces la spatiul din fata scenei. Abonamentul costa 50 de lei petru toate cele trei zile si poate fi achizitionat din reteaua Eventim.

Foto: Flavius Neamciuc | JazzTM 2013

JazzTM este un festival organizat de Primaria Municipiului Timisoara si produs de PLAI.

Parteneri media: Jazz CultureMuzica de VestMixtopia si Observator Cultural.


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *