Deci ma copii

Ca nu ma pot abtine sa nu scriu, desi am zis ca nu scriu. Dar deh, cateodata blogul asta mai tine loc si de varsat cateva frustrari si cativa nervi pe care, in alte conditii, nu i-as fi avut.

Aseara, mare meci mare, BC Timisoara joaca restanta cu Energia Rovinari, in deplasare. Un meci care parea sa nu ne puna probleme, Energia fiind pe locul 10 in campionat, dar cu o mare dorinta: accederea in playoff. Bine, nici meciul cu CSS Giurgiu nu ne punea probleme, aia fiind penultimii in clasament, dar tot am luat-o de la ei.

Deci meci important, noi vrem sa terminam campionatul pe primul loc, sa jucam mai multe meciuri acasa cand incepe playoff-ul. Cum ar veni, motivatie cat cuprinde. Ei bine, primul sfert se termina 23-16 pentru Rovinari, in conditiile in care Timisoara ar trebui sa fie peste ei, cu mult. Se repliaza in sfertul 2, pe care il castiga la 5 punctediferenta, dar pauza mare ne gaseste condusi cu 2 punte, 43-41. Apoi, sfertul 3 are un scor partial 24-30, iar ultimul sfert e adjudecat, la puncte, tot de Rovinari: 23-18.

Cu 4 secunde inainte de final, scorul e 89-89, posesie pentru gazde. Arbitrul Fabiana Nitu decide ca vede contact la Archie si, cum echipa noastra se afla in penalizare, da 2 lovituri libere pentru cei de la Rovinari. Una transformata, alta ratata (intentionat, pentru a nu ramane timp de timeout – astea-s niste dedesubturi pe care nu pot sa le explic acum, e foarte important sa vezi niste meciuri de baschet ca sa le intelegi), Rovinariul castiga meciul la un punct diferenta, 90-89.

Acum, dilema mea. Inteleg ca Fabiana Nitu a luat o decizie care a influentat rezultatul si asa ceva nu se face. Practic, prin decizia de a acorda 2 lovituri libere, a decis si meciul. Perfect de acord. Insa. Cand esti echipa care vrea locul I, nu arati cu mana catre arbitru pentru ca ti-a luat meciul din mana, un meci pe care nu ar fi trebuit sa-l pierzi sau sa ajungi la scor egal cu cateva secunde inainte de final.

Pentru ca, atunci cand esti bun, nu te da nimeni la o parte.


12 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *