Despre România Activă

Mai bine zis, despre o Românie care încearcă să devină activă prin puterea exemplului. Nu e un secret pentru nimeni că suntem o nație care fuge (nu la propriu, din păcate) de mișcare, pentru care mersul la sală înseamnă o grijă în plus. Încă nu știm să apreciem bicicletele la adevărata lor valoare, de alergat dimineața sau seara nu se pune problema la modul serios. Ce-i drept, s-au înmulțit maratoanele, semimaratoanele și alergările de distractție sau cu scop umanitar, dar mai e mult până departe.

Între timp, cât noi alergăm să ne răcorim pe la care umbră putem, niște bicicliști desenează o lămâie cu GPS-ul prin țară. (De ce o lămâie, spun imediat mai jos.) Prin noroaie, furtuni, praf, căldură sufocantă, acești oameni vor să arate că România e activă, că și la noi se poate, că nu trebuie să fii sportiv de performanță ca să faci ceva peste limitele pe care ti le cunoști.

România Activă este o campanie făcuta de Ciuc Radler. Știți, berea aia cu lămâie (de unde și lămâia desenată cu GPS-ul), pe care o poți bea după ce faci puțin sport. Așa, să te răcorești. În total, bicicliștii au de parcurs 2500 de km în aproximativ 30 de zile. Dacă vi se pare puțin, mai gândiți-vă o dată. Eu am făcut 2500 într-o săptămână cu mașina și a fost crunt de obositor.

E cel mai mare desen pe GPS din România făcut cu bicicletele și la jumătatea traseului, cifrele arată așa:

• 1250 de kilometri parcurși în cele 14 zile
• 250 de kilometri parcurși prin pădure
• 8 roți schimbate
• 154 de localități parcurse sau atinse
• 11.874 metri diferență de nivel
• 250 de mesaje de susținere transmise cicliștilor

Pe 7 august (adică mâine), bicicliștii ăstia de la Ciuc Radler ajung la Timișoara. La stadionul Dan Păltinișanu, pe la ora 18. Sigur, au nevoie de încurajări, așa că ar fi tare frumos să fie cât mai multă lume acolo să-i aplaude. Măcar pentru curajul de a-și lăsa, pentru atâtea zile, faimilia și prietenii, ca să meargă de nebuni prin țară și să deseneze o lămâie cu GPS-ul.

Am atașat și invitația, să știți că sunteți, cu toții, bineveniți.

invitatie radler RA tm fara rsvp


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *