Din spatele geamului

Frigul asta ma seaca de puteri. Mi se pare atat de apocaliptica imaginea de pe geam incat am inceput sa devin si eu prapastioasa. Poate sufar de vreo astenie, ceva.

Acum doua seri ma uitam la stiri (da, ma uit, ca vreau sa stiu ce ne asteapta cu ninsorile astea, miercuri incepe ecomTIM si sunt putin stresata sa nu se inchida drumuri, aeroporturi etc) si am plans cand au aratat stirile despre imbecilii aia de parinti care isi tin copiii in frig in loc sa-i dea la un adapost pana trece gerul. Nu, nu stiu cum e sa ai copii, habar nu am, dar nu inteleg de ce o mama ar spune “nu-mi dau copiii de langa mine, las’ sa moara aici, macar suntem impreuna.” Ce Dumnezo ii cu sacrificiul asta? Cui foloseste? Cum trebuie sa functioneze o minte ca sa gandeasca in felul asta?

Ma uit pe geam si vad oameni zgribuliti care alearga pe unde au treaba si ma intreb oare ce ar putea sa-i faca sa iasa din casa, sambata, pe o asemenea vreme. Simt caloriferul cald langa piciorul meu si ma bucur ca imi e bine, desi am febra (fenomen inexplicabil, nu mi-e rau, nu ma doare nimic si, totusi, am febra).

Era o vreme cand iubeam iarna, insa nu-mi amintesc momentul in care a inceput sa nu-mi mai placa. Poate ca frigul sec din Timisoara m-a facut asa insensibila la albul imaculat de pe strazi, poate ca infernul alb prin care am trecut in decembrie 2010 a fost usor traumatizant, cert e ca n-o mai vreau, chiar daca e necesara.

Din spatele geamului iarna e mai blanda, iar cana cu cafea aburinda imi pune pe buze zambetul de care am nevoie dimineata. Noroc ca in dimineata asta de sambata am avut parte de zambete inainte de cafea, insa unele zambete raman doar ale mele :)


5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *