Diplomatie digitala

Stim cu totii ca sectorul public nu se prea descurca la capitolul comunicare. Avem, din pacate, prea multe exemple de “asa nu” si mult prea putine de “asa da”. Nu imi dau seama care e cauza: faptul ca departamentele de comunicare are sectorului public nu sunt la curent cu noile metode prin care ar putea sa transmita mai departe ceea ce fac institutiile pe care le reprezinta, lipsa de interes sau chiar nepasarea.

Exista o nevoie acuta de informatii care sa mearga inspre comunicatorii din sectorul public. Stiu ca sunt oameni interesati de acest fel de informatii si nu stiu unde sa le caute, cu cine sa vorbeasca si nici nu au suficient buget incat sa participe la conferinte de profil sau sa angajeze un consultant care sa le raspunda la intrebari.

De cateva saptamani a aparut o platforma care se adreseaza acestor oameni din sectorul public. Se numeste Digital Diplomacy si e o idee minunata. Unul dintre fondatori, Andreea Hanganu (pe care am cunoscut-o din postura de comunicator al Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti), mi-a spus asa: “Lucrand in sectorul public (chiar daca pentru o institutie straina asa cum a fost Ambasada britanica) am ajuns sa cunosc atat specificitatile domeniului si dificultatile de comunicare ce decurg de aici, cat si oportunitatile pe care sectorul public din Romania le ofera. Este multa munca de facut in zona aceasta, intr-adevar, si s-au facut si inca se fac multe greseli, dar in acelasi timp exista si multi oameni buni care isi doresc sa comunice mai bine online dar poate nu se vad sau nu au suficiente resurse si expertiza pentru a le face.

Asa ca de aici a pornit ideea proiectului, Digital Diplomacy este un blog specializat pe subiecte legate de comunicarea digitala in sectorul public.  Pe blog se vor afla informatii utile despre comunicarea online, exemple de bune practici (sau sfaturi constructive), interviuri cu invitati speciali, evenimente interesante din domeniu (atat din Romania cat si din afara) si tot felul de alte resurse, speram noi, utile.”

Stiu sigur ca exista oameni de comunicare din sectorul public care-mi citesc blogul. Dragilor, informatia asta vi se adreseaza, insa articolele de pe Digital Diplomacy sunt pentru orice om de comunicare, fie el din sectorul public sau privat. L-am studiat indelung si imi place mult felul informatiilor prezentate, mi se pare un site care explica niste lucruri pe intelesul tuturor. Pentru doritori, exista si un grup pe LinkedIn, unde se aprofundeaza subiectele de pe site si nu numai.

Felicitari Andreea si Andra, sa fie cu inspiratie si rabdare.

Va scriu in fiecare zi de pe Ultrabook-ul meu TOSHIBA Portégé Z930. Ultra-slim. Ultra-cute. Ultra-love.


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *