Donatii simbolice, gesturi care fac bine

Va spuneam aici, acum cateva zile, ca la Timisoara va veni caravana Coca Cola si ca un automat va “strange” energie, pe care mai apoi o va darui satului Pietroasele din judetul Buzau, de Craciun.

Au fost voci care au spus ca asta nu e donatie, ca e o smecherie de marketing, ca, daca vrem sa donam ceva, ar fi bine sa punem niste haine si niste alimente intr-o plasa si sa le ducem cu mana noastra unor oameni care au nevoie. Sau sa dam bani unor asociatii care fac strangeri de fonduri pentru sarmani, in niciun caz sa nu ne mintim ca facem un bine daca mergem sa donam energie. (cititi comentariile articolului initial)

Sunt de acord cu afirmatiile astea. Pe de alta parte, cred ca gesturile simbolice sunt la fel de importante pentru sufletul nostru. Poate ca n-am realizat mare lucru stand pentru cateva minute cu telefonul aprins in fata unui ecran ce inregistra lumina venita de la ecran, dar ne-am distrat facand asta (eu si celelalte zeci de oameni care erau la caravana in momentul in care am ajuns acolo). Donatiile, in orice forma ar fi, te fac sa te simti bine cu tine.

Iar eu, in idealismul meu, cred asa: daca oamenii simt cat de bine e sa daruiesti, poate vor face mai mult in viitor, poate se vor implica mai tare, poate vor vrea sa ofere mai mult.

Caravana Coca Cola i-a facut pe timisoreni sa se simta bine. Sa rada, sa se joace, sa se minuneze cum ecranul telefonului lor aprinde niste beculete pe un panou, sa-si distreze copiii trimitandu-i la povesti cu Mos Craciun. M-am distrat si eu cu ei si cu copiii care nu mai conteneau sa-i povesteasca Mosului de lista lor de dorinte pentru cadouri.

Cateva poze de atmosfera, facute in goana frigului:

20131208_160215

20131208_160229

20131208_160307

20131208_160403

20131208_160416

Caravana a plecat aseara de la noi, dar o mai gasiti la Cluj (11-12 decembrie) si la Iasi (14-15 decembrie).


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *