Drive test pe scaunul din dreapta

Nu-s vreo mare soferita. De fapt, sunt prea prudenta si prea speriata de un eventual accident, asa ca in decembrie, cand veneam de la Iasi, am preferat sa las masina undeva in Moldova si sa vin cu trenul. Mi-a fost prea teama sa infrunt zapada si viscolul din munti.

Cand mai iau cate o masina de la Porsche Timisoara la test drive (doar Skoda, intotdeauna Skoda), sunt atat de grijulie, ca n-am ce sa spun despre masina. Cateodata ma gandesc ca nici nu ma pricep prea tare sa-i descriu abilitatile, asa ca mai mult as incurca decat as ajuta. As putea sa spun ca ma simt bine, confortabil si in siguranta, ca fac depasiri fara nicio teama (dar eu ma bag in depasiri cand stiu ca ma duce masina si am vizibilitate mare aka nu vine niciun bolid din fata, deci n-ar fi foarte relevant).

Sambata, insa, la lansarea Skoda Octavia III, am avut ocazia sa “testez” o masina stand pe scaunul din dreapta, in timp ce la volan se afla un pilot de raliu, Florin Staici pe numele lui. A fost o lansare pusa la cale de cei de la Porsche Timisoara, dandu-le ocazia participantilor sa afle cum se comporta o masina atunci cand e pe mana unui om care controleaza curbele, franele si alte chestii intr-un mod sportiv si dupa niste ani de experienta (aveam sa aflu mai tarziu ca e sofer de raliu de 15 ani).

Lansare Skoda Octavia 3

Lansare Octavia III

Au fost in teste 2 Skoda Octavia III: una cu dotari complete, cu motor de 2 litri, una cu dotari standard, cu motor de 1,6 litri. In parcarea ameanajata cu jaloane, cauciucuri si trasee marcate cu banda alb-rosie, am avut timp suficient de invartire, franare, luat curbe stranse etc. Am observat doua lucruri in timpul celor doua “plimbari”: varianta cu dotari complete sare, pur si simplu, de pe caldaram si se pune in pozitia corecta, atunci cand curbele sunt prea stranse, iar masina cu dotari standard sta mirific in curbe; nu fuge, tot ce trebuie sa faci e sa stai cu volanul in maini si sa-l manevrezi corect.

Lansare Skoda Octavia III

Am avut si eu ocazia sa merg doua ture prin parcare, cu masina dotata standard si cu Florin Staici in dreapta. A fost foarte misto momentul pentru ca el, stiind ce poate masina, ma ghida cam asa: “Da-i gaz, gaz, gaz, vireaza, baga viteza 1, acum 2, gaz, gaz, uite stalpul, ocoleste-l, vireaza tare, viteza 1, acum gaz, 2, gaz, gaz!”. Va spun ca am virat in ac de par cu 70 la ora, fara probleme. A fost sublim.

Lansare Skoda Octavia 3

Daca o recomand? Cred ca e cel mai bine sa mearga fiecare la un drive test, sa simta pe propria piele ce poate Octavia III. Oamenii care se pricepeau (m-am intalnit cu un amic, care a vandut vreo 6 ani VW) spuneau ca e cel mai bun raport calitate/pret pe care l-au intalnit in ultimii ani. A mai fost cineva care a spus ca spatiul din spate e destul de mic si ca s-a pierdut din cauza portbagajului prea mare si a spatiului foarte generos de la partea din fata. Daca o iau la plimbare zilele urmatoare, promit sa fiu atenta la tot ce face si sa vin cu un review cat de complet pot eu sa fac.

Skoda Octavia III

Si era sa uit ce a fost mai important: dragii de la SinPRO au facut fotografii timp de 4 ore. Pe care le-au printat, le-au inramat si le-au oferit ca amintire tuturor celor care au ajuns sambata la lansare.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *