Pentru cei 50 de protestatari din Alexandria, Teleorman

teleorman Aseară, în Alexandria (Teleorman) au ieșit 50 de oameni în fața Casei de Cultură din oraș ca să protesteze împotriva ordonanțelor amnistiei și grațierii.

Sigur, au fost o grămadă care au râs de ei, poate cei mai mulți fiindu-le vecini, prieteni sau familie. Că de internet ce să mai zicem, știm doar că aici se împarte dreptatea, iar îngâmfarea e la cote înalte. Dar să nu deviem.

Ăia 50 de oameni au un curaj incredibil. Gândiți-vă puțin cum e să fii o mână de oameni ușor de recunoscut și de dat mai departe pe listă, cu nume și prenume. Sau cum e să mergi azi la muncă și ceilalți colegi ori să te ignore, ori să facă un mișto grav de tine. Pentru că acolo e orașul din județul în care nu se strigă lozinci anti liderului partidului de guvernământ.

Dragi oameni din Alexandria. Eu vin la voi o dată pe an, vara, și stau câte o săptămână. Vă văd, de șase ani încoace, cum primiți oaspeți la voi acasă. Și mărturisesc că orașul ăla chiar îmi devine casă pentru câteva zile, iar asta nu s-ar putea dacă n-ați fi oameni buni și calzi.

Aș vrea să vă mulțumesc că ați ieșit aseară alături de noi, toți ceilalți. Eu (și alții ca mine) știu de cât curaj a fost nevoie să faceți asta. Sau poate că nu știu, dar intuiesc. Dar aș vrea să știți că efortul vostru este apreciat.

Pentru toți ceilalți care au stat acasă și acum ne judecă doct:

– n-om fi chiar toți niște proști făcuți grămadă care nu știu să citească două texte de ordonanță
– poate că 100.000 e o cifră mică – raportată la populația țării, dar știe cineva cum arată oamenii ăstia la un loc și cam câtă mulțime e?
– foarte mulți dintre cei care ies în stradă sunt implicați civic și social și în afara protestelor; drept urmare, sunt obișnuiți cu priviri ciudate și judecăți de valoare
– nu mai presupuneți că știți lucruri despre cei care protestează; respectați măcar faptul că ies în frig pentru a apăra ceva în care cred

Foto: Adevărul


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *