Vinurile de Recas – preferinte si dorinte

SAM_1903 De vreo 2-3 ani incoace, am inceput sa fiu foarte atenta la vinurile romanesti. Recunosc ca pana anul trecut ocoleam putin vinul de Recas. Ce e drept, nici nu gustasem altceva de la ei in afara de acel vin de masa care nu e chiar cel mai dorit vin din colectia lor (desi pana si acela e mai bun ca altele din clasa lui).

Intre timp, dupa doua vizite la cramele Recas si cateva soiuri degustate, am ajuns chiar sa am preferinte si sa caut vinurile lor in vinotecile pe care le vizitez. Asa ca voi enumera mai jos cateva vinuri care-mi plac si va spun si pe unde le puteti gasi, daca veti vrea sa le incercati. Asocierile cu mancare pot sa nu se potriveasca cu opinia degustatorilor adevarati de vin, dar eu asa le-am incercat si mi-au placut.

Cocosul dintre vii, Chardonnay. Nu e un secret ca dintre vinurile albe prefer cel mai tare Chardonnay, pe care-l caut la multe crame. Asta e, imi place vinul alb mai mult decat cel rosu desi, in ultima vreme, am inceput sa gasesc soiuri de vin rosu care-mi sunt pe plac. Chardonnay-ul de la Cocosul dintre vii e un vin racoros, mai de vara sau numai bun pentru un pahar de seara, dupa o zi grea de munca. Gama aceasta se gaseste la magazinele mari, eu il cumpar de la Carrefour.

Cocosul dintre vii, Syrah. Marturisesc ca e cam singurul vin rosu pe care il cumpar (alaturi de Rouge de Roumanie, de la Samburesti). Imi place ca e mai moale, nu are duritatea unui vin rosu sec, chiar daca se incadreaza in clasa vinurilor rosii seci. E perfect la o friptura de vita sau chiar pe langa o salata ce are prin ea un prosciutto crudo.

SAM_2051 Sole, Chardonnay Barrique. Nu e nicio surpriza aici, am spus deja ca incerc tot felul de Chardonnay. Asta e un vin de clasa superioara, minunat de aromat, foarte bun pentru povesti lungi, poate la un peste gatit cu ierburi sau un piept de pui care a stat intr-o marinada vreme prelunga. Se gaseste in magazinele mari, dar si la vinoteci.

Solo Quinta. Cred ca e cel mai bun vin baut vreodata, dar experienta mea cu vinurile e limitata. Tot ce-mi amintesc e ca de fiecare data gand iau cate o gura din el, are alt gust, tot mai bun, mai puternic, mai aromat. L-am servit langa rata cu orez si a fost minunat de bun. Sigur, e gama de top, asa ca il gasiti doar la vinoteca si nu e chiar ieftin. Insa pentru o seara speciala, il recomand din toata inima.

SAM_2089Vinurile de Recas au inceput de o vreme sa faca istorie pentru Romania, lucru foarte bun. Ca altfel e cand cei de dincolo te mai recunosc si ca venind din tara cu vinuri bune, nu doar pentru Dragula, Hagi, Nadia sau altele, mult mai rele.

Timisoara Brands Tour este realizat de PRbeta Agency în colaborare cu Prin Banat.

Branduri participante: TimișoreanaCramele RecașFornettiAsociaţia Timișoara Capitală Culturală Europeană

Parteneri de mobilitate: Autonom-Rent-A-Car
Parteneri:Farmec, Hotel Timişoara şi Restaurant Sabres
Parteneri media: 24-FUNCtrl-D

Timișoara Brands Tour este o franciză a Cluj Brands Tour, un concept marca TVdece

Foto: Radu Badoiu | Timisoara Brands Tour 2014


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *