E Romania prea scumpa pentru o vacanta?

Citeam la Arhi ieri ca ar vrea niste recomandari pentru o statiune austriaca. Omul nu mai vrea sa stea de revelion in Romania, e satul de pocnitori, bubuieli, mizerie etc. Amu, ce sa zic, e dreptul lui. Insa ce mi-a atras atentia a fost o fraza, careia am vrut sa-i raspund intr-un comentariu, dar ar fi fost prea lung raspunsul, asa ca m-am hotarat sa-i scriu aici: “Nu, vă rog nu îmi recomandați munții rromâniei, sunt un tip relativ sărac, nu îmi permit vacanțe în rromânia, la munte.”

Io mi-am petrecut revelionul la munte. La noi, in Romania, la Arieseni, ca nu-mi permit o vacanta in Austria. Cred ca sunt foarte multi romani care uita ca “la munte” nu inseamna “la Predeal” sau “la Busteni” si ca locurile din tara asta merita vizitate.

Pensiunea la care am stat are 8 camere, deci sunt 16 locuri. Bucatarie, living, no, arata bine. Desigur, fiind o gasca mare, s-a rezervat toata pensiunea si ne-am gospodarit singuri, proprietarul a trecut de doua ori pe acolo, o data sa vada daca ne mai trebuie ceva si a doua oara sa ia banii.

Partia de schi e la 500 de metri de pensiune. La fel si cabanele cu tot felul de chestii de inchiriat (schiuri, placi, sanii), iar preturile sunt modice: pentru o zi intreaga, o sanie costa 10 lei. Langa partia de schi sunt doua restaurante maricele, cu mancare excelenta (le-am incercat pe amandoua), iar preturile, la fel, mici: am mancat o ciorba ardeleneasca de porcule cu 7 lei si la restaurantul alaturat, un gulas de fasole cu 12 lei. True story.

Toata distractia m-a costat vreo 200 de euro. Cu totul: cazare, masa, transport, bautura, mancat pe la restaurantele din statiune, telescaun etc. Si sa ma credeti ca mi-a fost foarte bine, am depasit varsta la care trec cu vederea chestii care tin de confortul meu personal.

Asa ca se poate si in Romania, si se poate bine. Pentru exemplificare, iata cam cat de larg era zambetul meu in vacanta (made by Cristi Sitov):


17 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *