Etică și bun simț. În comunicare

afiș speakeri 2017 - 1Șapte ani ai unui început de viață. N-am multe amintiri despre primii trei, dar din al patrulea rețin frânturi. Prima zăpadă. Prima oară când am simțit conștient mirosul lemnelor din sobă. Prima oară când am mers pe o bicicletă. Sau pe patine. Sau prima bătaie. Primele lacrimi de frustrare. Primele greșeli și primele reușite. Toate sunt un amalgam senzorial în creierul meu, activat de mirosuri și frânturi de lumină. Madlena lui Proust o dată la câțiva pași.

Sunt mai bine de șase ani de când m-am întâlnit cu Cristina într-o cafenea, de anul nou, să ne urăm „la mulți ani” și să facem pace. Că eram oarecum supărate (situație care avea să se mai repete de câteva ori, dar cine era să știe asta atunci), dar ne respectam una pe cealaltă. Un respect pe care nu-l poți identifica de unde vine, dar știi că e acolo, clădind viitor frumos. Am început să lucrăm la Conferința PRbeta gândindu-ne „ce poate fi atât de greu?”. Habar n-aveam.

Anii ăștia, în care am crescut împreună, au fost cei mai grei și cei mai frumoși ani. Am trecut prin cele mai ingrate momente, dar am avut inteligența să ne dezvoltăm și separat, nu doar împreună. Ne-am certat cu aceeași pasiune cu care am muncit, pentru că nu se poate altfel. Știm ce vrem și cerem mult de la noi.

Conferința noastră ajunge, pe 17 și 18 mai, la a 7-a ediție. Ne-am asumat și am muncit din greu pentru ca evenimentul nostru să crească mentalități și, împreună cu invitații noștri, să contribuim la înțelegerea domeniului comunicării în zona asta a țării. Am legat profesional oameni cu brand-uri și ne-am străduit să facem toate lucrurile corect, în așa fel încât să dormim liniștite noaptea.

Etica și bunul simț în comunicare sunt subiecte grele în ziua de azi. Alergăm ca nebunii după reach, unici sau expunere, înotăm într-o mare de știri false și nu mai știm să deosebim grâul de neghină. Să comunici fără agresivitate e ca și cum te-ai plimba la pas într-o mare de oameni care aleargă 100 de metri garduri – și te aștepți ca publicul tău să te vadă. Să ai răbdare să găsești poveștile frumoase ale clientului sau să transmiți adevărul despre produsul sau serviciul clientului (fără să urli pe toate gardurile cât de bun ești) e din ce în ce mai rar. Bunul simț pălește în general, nu doar în MarCom, suntem prea agitați și prea frustrați de viteza lumii în care trăim pentru a mai avea grijă și la ce și cum transmitem lucruri despre noi.

Cu gândurile de mai sus vă invit la cea de-a șaptea ediție a Conferinței PRbeta. Am pus un link și mai sus, dar îl las aici pe cel de pagina de înscrieri. Biletul e 149 de lei pentru ziua 1 și 99 de lei/workshop pentru ziua 2. Haideți, o să fie două zile în care o să umplem cu notițe niște pagini de agende.

Partenerii noștri, cărora le mulțumim: Danone România, Microsoft (Tudor Galoș, reprezentantul Microsoft, va susține o prezentare despre dublul standard în comunicare, abia aștept), BeanZ Cafe, Fornetti, AQUA Carpatica și Domeniile Sâmburești.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *