Social Media – administrarea conturilor de Instagram

Saptamana trecuta ziceam pe Facebook ca e bine sa facem conturi noi de mail pentru conturile suplimentare de Instagram pe care le administram, pentru ca arata urat sa vezi numele unor oameni asociate cu conturi de companie. Pe langa asta, mai e necesar sa avem grija la cateva lucruri, pe care m-am hotarat sa le scriu aici, pentru posteritate, dupa ce-am cazut ca natafleata in capcana propriilor sfaturi. Administrez doua conturi, pe langa al meu, si chiar daca azi dimineata i-am anuntat pe prietenii mei instagramisti despre unul, sper sa fiu suficient de atenta inca sa nu-l stie pe al doilea (nu ca e un secret, dar e mai elegant asa).

Crearea contului de Instagram pentru companie.

Faceti o adresa de e-mail pe care s-o folositi doar la crearea de conturi pentru Social Media: Instagram, Pinterest, Twitter, Tumblr etc. Dupa ce creati contul, intrati in Settings – Linked Accounts – Facebook si apasati pe “unlink”.

Screenshot_2015-02-20-10-00-42

Screenshot_2015-02-20-10-01-57

Comutarea de pe un cont de companie pe contul personal.

Sa zicem ca vreti sa iesiti din contul de companie pe care il administrati si vreti sa intrati pe contul vostru personal. Ce trebuie sa stiti e ca, chiar daca va dati logout, telefonul tine minte parola si userul folosit cel mai recent (mai ales daca l-ati salvat pe device).

Ce trebuie sa faceti: scrieti userul si parola, dupa care apasati pe sageata albastra. Niciodata nu apasati pe “Login with Facebook” (chiar daca v-ati scris userul si parola contului personal)! Daca obisnuiati sa faceti asta cu contul personal, uitati cu totul de aceasta modalitate de logare; altfel, aplicatia de Instagram va va conecta automat contul de companie.

Screenshot_2015-02-20-10-11-18

Cu putina grija, putem evita conectarea cu contul personal de Facebook. Asta sa-mi fie invatatura de minte, sa nu mai vreau sa ma joc cu conturile inainte sa-mi beau cafeaua.


8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *