Fermecatele din Cluj

Acest post face parte dintr-o serie dedicata Cluj Brands Tour, turul neconventional al Clujului, in care brandurile clujene de renume au acceptat sa se isi dezvaluie o parte din secretul succesului bloggerilor din Cluj si din tara.

Cumva, turul asta al Clujului nu vorbeste neaparat despre branduri, ci despre oameni curajosi, care au crezut in sansa lor si care au luptat sa se mentina pe o piata extrem de competitiva, atunci cand nimeni nu le dadea nicio sansa. Cam asa a facut si Farmec, fabrica de cosmetice a romanilor inca de pe vremea comunismului.

Sigur, ati putea zice ca Farmec e o companie cu o mentalitate invechita. Sau ca produsele lor nu au cum sa concureze cu pleiada de specialisti care produc cosmeticele Vichy, L’Oreal sau mai stiu eu ce alt brand international. Dar eu va spun ca produsele Farmec aproape ca nu au concurenta, in ceea ce priveste compozitia chimica si beneficiul asupra tenului si ca toate celelalte companii beneficiaza doar de un buget de marketing mai mare, care le permite sa fie usor agresivi in comunicare.

Folosesc Gerovital H3 Evolution de aproape 4 luni deja. Dincolo de minunile pe care le-a facut cu tenul meu (dragele mele de la Farmec, data vitoare cand vin la voi as vrea sa imi faceti din nou testul de piele, sa vad cu ochii mei imbunatatirile), recunosc designul produsului imediat ce imi plimb privirea printre rafturile unui magazin de cosmetice.

Asa am patit si vineri, in biroul de marketing, cand, stand de vorba cu Claudia (specialist marketing) si cu Aura (brand manager pt. produsele de plaja si pt. Lapte Doina), am remarcat intr-o vitrina plina ochi cu tot felul de produse, un pachet in care se lafaiau toate produsele din gama folosita de mine. Evident, m-am aruncat inspre vitrina, iar Claudia mi-a explicat ca e un ambalaj special, care se trimite unor clinici de chirurgie estetica, din tara si din strainatate.

Iar ceea ce mi se pare cel mai interesant e ca aceasta gama e recomandata de catre doctorii clinicilor respective tuturor femeilor care isi fac operatii estetice, pentru ca e cea mai buna alegere cand vine vorba de recuperarea elasticitatii si fermitatii tenului, atunci cand a suferit interventii chirurgicale.

Vizita la Farmec a fost fermecatoare. Celebra doamna Jofi (sefa biroului de cercetare) a avutin glas o mandrie imposibil de reprodus, atunci cand a vorbit despre marile parfumerii ale lumii, care trimit mostre de produs fabricii Farmec: “Marile case de parfumuri au un respect deosebit pentru Farmec din Romania. Daca noi ne alegem niste mostre din parfumurile create de ei, nimeni din tara nu mai primeste mostrele respective, avem exclusivitate pe Romania.”

Doamnelor, sunteti exceptionale, o zic cu mana pe inima. Multumesc pentru ocazia unca si irepetabila de a-mi crea propriul parfum, pe care l-am numit “Parfum din praf de stele”. Multumesc pentru ocazia de a o revedea pe dna. Jofi, de a mai cunoaste cativa oameni din minunata voastra echipa (Moni e de vis) si de a imi da o parere cu privire la viitorul ambalaj al unui produs care va iesi pe piata in curand.

Cluj Brands Tour a fost un eveniment organizat de TVDeCe cu sprijinul Primariei Cluj-Napoca.

SPONSORI OFICIALI: Banca TransilvaniaNapolactVitacomFarmecJolidonUrsus si Trilulilu

PARTENERI: Best Western Plus Fusion HotelAutonomLudwig Bavarian BierhausStarbucks si Webfactor.

 


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *