Lamuriti-ma, va rog

Nu ma uit la fotbal. Nu la meciurile din campionatul intern, cel putin. Am observat ca nu sunt singura, ba chiar sunt din ce in ce mai multi aia care renunta la a mai fi prezenti la meciuri sau in fata televizoarelor.

Am inteles ca aseara, la meciul dintre Steaua si Petrolul, s-au dat ceva pumni si picioare in gura. Pe un teren de fotbal, la un meci oficial, in anul 2011. Daca nu ma insel, la anul ar trebui ca in Romania sa se joace finala Champions League, or ceva.

Eu am observat niste lucruri, iar cineva care stie cate ceva despre fenomenul asta fotbalistic (incerc sa folosesc si eu cuvinte auzite pe la televizor) sa ma lamureasca si pe mine de ce inca se duc inspre fotbal sume de bani imense, grotesti.

Fotbalul romanesc nu mai are spectatori. Serios acum, cati spectatori sunt, in medie, la meciurile de fotbal din campionatul intern? 4.000? 5.000? Pe stadioane de cate 10-20.000 de oameni, asta inseamna cam o patrime (in cel mai bun caz) din capacitatea totala. Pai la meciurile de baschet, salile sunt pline in toata tara. S-ar umple si daca ar fi mai mari de 2.000 de oameni.

Fotbalul romanesc nu mai are rezultate. Nici echipele de club, nici nationala Romaniei nu mai stiu ce e aia sa castigi un meci international, asta o stim cu totii. Suntem umiliti de la an la an de echipe care mai de care mai obscure si mai habarniste in ale fotbalului.

Fotbalul romanesc e lipsit de etica. Se fac blaturi peste blaturi; jucatorii stiu, antrenorii stiu, suporterii stiu. Becali ala e lasat sa faca ce vrea mushiul lui, la fel si Iancu de la FC Timisoara (ma scuzati, nu pot sa zic “Iancu de la Poli” sau “Iancu de la Timisoara”- el nu apartine nici lui Poli, nici Timisoarei). Nu mai exista respect pentru suporteri, pentru cei ce aleg sa creada in viitorul si in jucatorii unei echipe.

Si atunci, pentru numele lui Dumnezeu, sa mi se explice odata de ce stirile din sport sunt doar stiri din fotbal? De ce valorile adevarate ale sportului romanesc sunt date la o parte de aceasta lesinatura de sport romanesc numit, impropriu, “fotbal”? De ce inca se imping bani catre aceasta gaura neagra, iar sportivii adevarati sunt nevoiti sa se roage de unii si de altii ca sa obtina niste amarati de bani pentru deplasari care intotdeauna aduc medalii si recunoastere internationala?

De ce? Ca nu pricep nici sa ma tai.


13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *