Fiecare om cu fiecare vot

4731923054_9af7d358e0_z Îmi place să trăiesc în ilegalitatea închipuită de PSD, așa că aleg în continuare Uber și Bolt când sunt în București. În Timișoara nu neapărat, că mă deplasez mai mult cu tramvaiul sau pe jos. În fine, chem un Bolt, vine domnu` Ion cu un Logan, mă roagă să m-așez în față și începem să vorbimd espre cât de important e pentru fiecare dintre noi alternativa asta la mașinile clasice.

Din vorbă-n vorbă, ajungem, cum altfel, la politică. Din experiența ultimilor ani, încerc să nu mă arunc în m..e PSD din prima, mai ales că domnul Ion nu părea chiar convins că Bolt și Uber și alte aplicații de felul ăsta au devenit ilegale din pricina partidului de guvernământ.

Ajungem la PSD, USR, PNL, Plus sau Pro România, analize sumare, că timp aveam. Și tot vorbind noi așa despre vot – eu spunându-i că încă nu-s hotărâtă ce votez, dar n-am ratat niciun vot de la 18 ani – își face curaj și-mi zice: „doamnă, să știți, eu cred că votez cu ALDE”. Trag aer în piept, îmi înghit imboldul de a scoate un NUUUUUU prelung și-i zic „votați cu cine simțiți, numa` să nu-l mai credeți pe Tăriceanu, că ăla-i vulpe bătrână.” Ne-aruncăm într-o polemică în care vine fiecare cu argumente, dezbatem, comentăm, râdem de momentul photoshop-Tări-pe-afiș, în fine, ca doi oameni care pot respecta alegerile celuilalt timp de o jumătate de oră, cât stau captivi într-o mașină.

Ajung la destinație și domnu` Ion îmi zice: „doamnă, a fost o plăcere. Să știți că mi-ați dat de lucru, acum vreau să mai citesc despre partidele astea noi.” Nu știu dacă își va schimba opinia cu 2 zile înainte de vot, dar măcar am semănat în el dorința de a afla ce vor ceilalți. I-am mulțumit și eu pentru discuție și am încheiat cu „bine, ne vedem duminică, la vot!”.

Și uite că în această furtună (la propriu și la figurat), vinerea mea s-a însorit la gândul că poate și cu oamenii care toată viața lor au votat ceva, într-un final vor înțelege că o schimbare e atât de necesară. Că altfel, la ce exod e în ultimii ani, mi-e că rămânem în țară o populație comparabilă cu cea a Islandei și puterea de muncă a Greciei.

Photo credit: Derek Bridges on Visual Hunt / CC BY


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *