Generația Antisocial

AntiSocial-kv-BOGDAN Tinerii noștri sunt complet altfel decât am fost noi la vîrsta lor (a liceului, a facultății, a primilor ani de muncă). Au o voce pe care o folosesc și n-au mai învățat, ca noi, că e bine să ții capul plecat ca să nu-l taie sabia.

Noi, ăștia mai trecuți prin viață, am început prea mult și prea des să-i tragem la răspundere pe tinerii ăștia care au știut întotdeauna ce înseamnă libertate. Îi judecăm – după haine, gramatică sau felul în care țin țigara în gură. Pufnim disprețuitor zărind platformele care încheie centimetri mulți de piele lăsată la vedere, freze ridicate până la cer, lejeritate în gesturi.

Apoi decretăm: „tinerii nu mai știu ce e ăla respect.” Insă tinerii din generația asta știu ceva ce noi n-am știut niciodată: li se cuvine totul.

Pentru ei, nu există „merge și așa”, ei vor dreptate, nu abuzuri. Vor crește și-și vor învăța copiii să nu tacă. Să ceară și să se revolte. Să bată cu pumnul în masă pentru normalitate, omenie și bun simț.

Manifest pentru Dialog. „Antisocial” – scris de Bogdan Georgescu, spectacolul care spune povestea crizei de comunicare (și conflictului între generații) dintr-un liceu din Cluj-Napoca, ajunge la Timișoara. Mâine, 27 noiembrie, la Colegiul Național de Artă Ion Vidu, ora 19.

Spectacolul este produs de Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu şi de Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu, iar turneul Manifest pentru Dialog, ce va cuprinde 21 de orașe, este susținut de platforma Scena9 – un hotpost cultural al BRD.


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *