Ai grijă de tine

shutterstock_83657659 A fost o toamnă lungă și apăsătoare, parcă în ciuda soarelui care s-a încăpățânat să rămână vizibil pe ceruri. O toamnă complicată, cu week-end-uri lungi și nopți de neliniște, în care am simțit că am îmbătrânit cât pentru alți cinci ani de acum înainte. O toamnă în care m-am îngrășat trei kilograme (ok, o lună în care m-am îngrășat trei kilograme), mâncând convulsiv tot ceea ce pentru mine înseamnă „comfort food”.

În luna asta am făcut greșeala de a mă uita pe mine în disperarea de a nu-i uita pe ceilalți, ori asta nu ajută pe nimeni. Am ajuns să nu mă mai plac atât de mult când mă uit în oglindă și cine spune că n-are nevoie de asta ca să fie bine cu el, minte. Așa că, oricât de cinic ar părea, trebuie să-mi dau un fel de reset acum, în prag de sărbători, și să mă reîmpac cu ideea că a trăi sănătos la trup și minte e o condiție esențială pentru viață liniștită.

Concret, am început să fac plimbări lungi. În recenta mea vizită la București, am luat taxiul de patru ori în opt zile și am bătut pe jos aproximativ 60 de kilometri. Asta inseamnă puțin peste 8 kilometri pe zi, ceea ce nu e chiar ieșit din comun. Sigur, nu pot face asta în fiecare zi, dar pot să compensez cu niște exerciții cardio acasă.

În ceea ce privește alimentația, am luat-o razna din nou, așa că pentru următoarele săptămâni regula e simplă: nu carbohidrați amestecați cu proteine, cât mai multe fibre și hai cu mișcarea.

Ce mă doare cel mai tare, însă, e pielea mea care s-a deshidratat de la lipsa îngrijirii. Da, beau apă suficientă (măcar asta a rămas o constantă), însă n-am mai ajutat cu nimic la menținerea elasticității. Și poate că nu e corect, dar îmi pun toate speranțele în baza noilor produse ale gamei Gerovital H3 Derma+, că nu degeaba se numesc dermato-cosmetice și se găsesc doar în farmacii (sau în magazinele proprii Farmec și în magazinul lor online). Zic că n-o fi chiar corect pentru că, pe lângă lipsa mea de chef, produsele astea trebuie să facă minuni și pentru sosirea iernii.

Mai exact, după vacanța asta, mă înființez la magazinul Farmec din Timisoara pentru: apa micelară, crema de corp pentru piele uscată și gelul de duș. Cremele pentru ten le am deja, mai trebuie doar să le folosesc așa cum scrie în prospect.

Farmec livrează în 22 de tări, iar între 1 și 3 decembrie transportul e gratuit la comenzile de peste 99 de lei.

Vin sărbătorile după o toamnă mai mult decât ciudată. Poate c-o fi superficial să mă gândesc în momentele astea la ceea ce mănânc, la a face sport, la a mă îngriji. Dar dacă n-o fac, simt că nu ajut pe nimeni în mod real. Sănătatea e importantă, îngrijirea carcasei în care ne purtăm sufletul are importanța ei. Poate și numai pentru că a fi complet sănătos înseamnă a putea să ajuți real la a mișca lucrurile spre bine.

Foto: Take Care of Yourself by Shutterstock


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *