Horizon – albumul de jazz care te va plimba prin toată lumea

JazzyBIT - Horizon Mai lămuresc o dată pentru cei ce vor citi pentru prima oară rânduri de pe blogul ăsta: nu fac recenzii de niciun fel, îmi pun doar gândurile pe o foaie virtuală, sperând să-i determin pe alții să vrea să vadă un film, să asculte o muzică, să se bucure de un spectacol de teatru.

Albumul „Horizon” al celor de la JazzyBIT e o mare și binevenită surpriză în jazzul românesc. E cel de-al doilea album al trupei. Primul, „Touch the Sky”, a fost un album bun, pe ritmuri latino-jazz, dar de la acel album am mai crescut și eu, și ei. Cum au crescut ei se simte foarte bine pe „Horizon”, care va avea lansarea în Sala Multifuncțională a CJ Timiș, ora 19 (cu intrarea liberă).

Teo Pop (claviaturi), Szabo Csongor-Zsolt (tobe) și Mihai Moldoveanu (bas) aduc în albumul ăsta nou o experiență muzicală care începe să se adreseze celor care iubesc jazzul de mulți ani, dar sunt atât de melodioși încât se mulează perfect și pe gustul începătorilor. Cred că e formula perfectă pentru a-i aduce aproape de ei pe toți cei care vor să experimenteze un gen de muzică mai puțin accesibil și pun baze solide la dragostea în formare pentru jazz.

Mi-a plăcut mult „Horizon”. Pentru starea de bine și pentru Hammond-ul lui Teo, pentru ruperile de ritm și pentru tempo-ul curajos. Sunt din ce în ce mai creativi, iar cine spune că talentul nu are legătură cu munca multă, greșește profund. Se simte munca în fiecare notă, iar rezultatul e bucurie pură pentru noi, cei ce ne simțim bine când ascultăm jazz.

JazzyBIT încep o serie de concerte de promovare a acestui album și sper să aibă săli pline în fiecare oraș. Aveți aici lista completă, iar aici puteți asculta albumul (și puteți să îl și cumpărați, pentru 9 euro)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *