Inca una cu P(ia)R

Si daca tot am inceput sa trag de urechi piaristii, iaca mai am un subiect.

Dupa cum multa lume stie, zilele astea se desfasoara turneul de stand-up comedy “Stand-up in the City”, turneu national, care include si Timisoara. Acum doua seri, pe 20 octombrie, mai exact, au fost la Irish Time Pub (fostul Le Dome din Complex) Sica (de la Jokers) si Bordea (ex-Showtime). Inutil sa va spun ca, spre deosebire de saptamana trecuta, cand au venit cei de la Deko, spectacolul nu a avut nici un fel de promovare, nici macar pe site-ul artitude.ro (acum imi pare rau ca n-am facut print screen, sa vaza toata lumea ce n-am vazut io). Cautand informatii despre spectacol (pe maretul Google, ca altundeva n-am unde), am gasit doar un articol pe un ziar online, ascuns, cu doua vorbe. Daca n-as fi fost sunata de Bordea, probabil nici n-as mai fi ajuns la spectacol.

Si acum stau io si ma intreb ce mama dracului face organizatorul turneului? De ce nu-i nimeni interesat sa promoveze spectacolele? De ce li se raspunde oamenilor care detin clubul cu un sictir infinit, spunandu-li-se sa fie fericiti ca se tin spectacolele la ei in crashma? (nu stiu asta sigur, dar cam asa banuiesc io ca se desfasoara discutiile). De ce in macheta din 24Fun e scris gresit numele clubului? (Chestie minora, dar care cred eu ca e importanta pentru niste oameni care se zabt sa razbeasca in industria asta)

Corect, se promoveaza Deko. Sunt fan-mega fan al trupei, am scris multe articole despre ei si o sa scriu in continuare, pentru ca sunt buni. Dar nu sunt singurii si stiu sigur ca sunt multi altii care merita sa fie promovati, doar interes sa fie. Stiu cine e persoana care a pus cap la cap acest turneu si mai stiu ca un singur om nu se poate ocupa de asta asa cum ar trebui, de aceea are oameni care sa faca asta in orasele in care ajung spectacolele. Dar poate ca ar trebui sa-si verifice mai des colaboratorii, altfel se ajunge la situatia de a se intreba de ce mama naibii nu se vand bilete si n-au profit.

Promovati, fratilor, fiti atenti la astfel de “detalii”. Ca s-ar putea sa fiti surprinsi de rezultate, daca va preocupati putin mai mult.

UPDATE: tocmai mi s-a confirmat ca piaristii nu citesc blogurile la care vor promovare. Domnisoara care se ocupa de promovarea Stand up in the City in Timisoara, mi-a trimis un e-mail (se pare nu numai mie, ci tuturor bloggerilor timisreni) in care mi se spune sa facem banner exchange. Mail care ne trimite la o pagina in care scrie asa:

  • Daca intr-o luna am inregistrat peste 100 de vizitatori unici care vin de pe site-ul tau, vei primi o invitatie de 2 persoane la oricare din evenimentele prezentate pe site-ul nostru.
  • Daca intr-o luna nu am inregistrat 100 de vizitatori unici care vin de pe site-ul tau, dar esti printre primii 10 cei mai buni refereri vei primi de asemenea o invitatie de 2 persoane la oricare din evenimentele prezentate pe site-ul nostru.
  • Pentru fiecare 1000 vizitatori unici care vin de pe site-ul tau vei primi automat (indiferent de perioada) o invitatie de 2 persoane la oricare din evenimentele prezentate pe site-ul nostru. “

Cu alte cuvinte, promoveaza-ne, ca poate-ti pica ceva. Is curioasa daca domnisoara respectiva a citit articolul asta, inainte sa dea mail (banuiesc ca nu). Sa-i spuna cineva ca cererile de link exchange si banner exchange sunt considerate a fi spam-uri. Ca io vad ca-mi incalzesc tastatura de pomana.


11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *