Independent de orice – Undercloud

In tara asta, lucrurile independente se fac cu mari eforturi. Cateodata, supraomenesti. Sa fii actor independent, regizor, scenarist, coregraf, programator, designer, cantaret la chitara sau muzicuta, maturator, prelucrator prin aschiere, ce vreti voi, daca nu apartii unei trupe, unei companii, unui grup, ai sanse foarte mici de reusita. Vorbesc de multe ori cu actori care se transforma in regizori si producatori ale unor spectacole, chit ca nu stiu foarte sigur ce au de facut, doar pentru ca altfel nu-i baga nimeni in seama. Incearca, astfel, sa se arate lumii, sa-si aduca spectatori si sa intre, astfel, in listele scurte ale caselor de productie de film sau in atentia agentiilor de casting.

Cand mai ai si un festival care vrea sa fie independent de orice, atunci lucrurile devin si mai grele, fara suportul unui teatru mare. Dar, cand lucrurile sunt facute din pasiune, sustinerea vine, oamenii buni se implica in a sprijini si lucrurile incep sa capete forma. Asa e si Undercloud, festivalul de teatru care incepe azi (si tine pana pe data de 13 septembrie) la Muzeul Taranului Roman.

Ce e Undercloud?

“E un FESTIVAL DE TEATRU VIU,
care nu lancezeste,
care nu se blazeaza,
care nu se poticneste,
care nu se plictiseste,
care nu se repeta.”

Eu sigur as vrea sa fiu acolo, la Bucuresti, sa ma bucur de niste spectacole pe care vreau de mult sa le vad, dar cu care nu m-am intalnit nicicum (printre ele, Noi4 al Liei Bugnar). O lista cu recomandari gasiti la Cristina, care s-a straduit sa ne spuna ce ar trebui sa vedem daca am fi in Bucuresti in timpul festivalului.

Mergeti la Undercloud, sustineti lucrurile bune si frumoase din tara asta cumparand un bilet la unul din spectacole sau chiar la mai multe. Dupa ce am vazut programul, sunt sigura ca nu gresesc cand spun ca merita fiecare leu pe care il veti da:

Enjoy! Si poate-mi povestiti si mie cum a fost :)


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *