Îngrijirea tenului nu se face „după ureche”

Miercuri „Câți ani ai tu?” – mă întreabă un amic într-o dimineață, în timp ce ne luam micul dejun la hotelul la care eram cazați pentru un festival.
„36”, zic, relaxată; niciodată n-am avut o problemă în a spune câți ani am.
„Câââât? Să nu mai zici asta. Oricum nu te crede nimeni.”

Nu știu dacă mi-s genele bune, dacă mănânc corect (mâncatul ăsta influențează mai mult ridurile și tonusul pielii decât ne place nouă să credem), dacă beau destulă apă sau dacă fac suficientă mișcare, știu însă că obsesia mea pentru creme de toate felurile m-au adus la 36 de ani cu prea puține urme ale timpului așezate confortabil. Nici măcar n-am făcut asta dorindu-mi să scap de riduri. M-am simțit bine și atât, n-a fost un plan ticluit cu grijă pentru a ajunge cu puține riduri la o anumită vârstă.

Cele mai multe lucruri le-am învățat în 2011, la Sighișoara, la un seminar despre tipuri de ten și îngrijirea pielii, părului și unghiilor, ținut de Farmec. Acolo, după o analiza a pielii, mi s-a recomandat să folosesc pentru ten gama Gerovital H3 Evolution, pe care am și cumpărat-o la revenirea acasă. E o gamă la care revin mereu și mereu, deși mai încerc și alte produse din portofoliul lor.

Îmi place Farmec pentru că sunt atenți cu consumatorii lor. Au o pagină dedicată celor care au întrebări despre produsele lor și, mai mult decât atât, insistă pe ideea că o cremă sau un tratament pentru ten se adresează unui ten sănătos – adică nu sunt medicamente și nici nu țin locul unui medic dermatolog. E foarte multă transparență în recomandări, iar asta cred că e esențial pentru sănătatea noastră. Nu vor să-și vândă produsele cu orice preț, vor să ofere cele necesare unor persoane care înțeleg că îngrijirea înseamnă și mersul la medic atunci când situația o impune. Răspund fiecărui client care pune o întrebare, iar răspunsurile vin de la specialiștii biroului de cercetare, în frunte cu șefa laboratorului, minunata doamnă Jofi (Sofia Irimie).

Aș vrea s-o cunoașteți pe doamna Jofi, o femeie de peste 60 de ani (mie mi se pare că e fără vărstă) care are tenul
unei femei de 30. Și nu exagerez cu nimic. Femeia asta n-are riduri, n-are impurități pe ten, e imaculată. De fapt, în momentul în care ea mi-a spus cam ce fel de cremă ar trebui să folosesc pentru tenul meu, am ascultat-o orbește: o femeie care arată așa la anii ei nu poate decât să recomande niște produse foarte bune.

Azi și doar azi mai puteți profita de oferta specială Farmec, promoții fulger pe site. Iar ca o altă veste foarte faină, Farmec a intrat și pe Profitshare, deci liber la cumpărături online.


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *