“Insula” – Ada Milea si un musical inedit

Despre muzica Adei Milea stim cu totii ca e nonconformista. Insa e de un noconformism atat de simpatic, incat cu greu ne putem abtine sa nu zambim, orice melodie de-a ei am asculta. Bineinteles, vorbesc despre cei ce asculta sau s-au intersectat, macar o data, cu muzica ei.

Ada Milea e artistul care poate sa cante acum despre iubire si in clipa urmatoare despre o banala bucata de carne de porc sau despre foame. Cand am vazut “Nasul” (la festivalul de folk de la Alba Iulia), am ras si plans deopotriva, a fost o minune de spectacol despre…un nas cu o viata proprie si alte functii in afara de respirat.

Cam asa a fost si la “Insula”, acum doua seri, spectacol facut de Ada Milea (impreuna cu Alexander Balanecu, cu care a lucrat la muzica spectacolului) cu Teatrul National din Cluj (apropo, daca sunteti din Cluj sau va nimeriti pe acolo, va rog sa mergeti sa-l vedeti). E o altfel de poveste despre Robinson Crusoe si al lui Vineri, despre situatii telenovelistice adaptate pentru zambete si despre cantece cu talc.

Apropo, mi-a placut tare mult de “Iedu’ Coco”, personaj jucat magistral de Cristian Grosu. Nu-mi amintesc sa mai fi ras cu lacrimi la vreun spectacol, in ultimele luni, asa cum am facut-o la Insula si, dupa Faust, a urcat in clasamentul celor 3 productii teatrale favorite la acest festival.

Credit foto: Sebastian Marcovici | FITS 2012


One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *