Lasă naibii telefonul și trăiește-ți viața

15150117387_afcfd0f6c1_z (text scris cu gândul la amărâții ăia care au murit pentru că șoferul microbuzului în care se aflau făcea un live pe Facebook)

Oare când o să ne oprim din nebunia asta de a posta orice pe rețelele sociale? Oare când ne vom da seama cât de periculos e, mai ales pentru sănătatea noastră mentală, să căutăm like-uri cu orice preț? Cu prețul renunțării la intimitate. Și, după cum s-a văzut ieri (sau în alte ocazii mai mult sau mai puțin recente), cu prețul renunțării la viață.

Vacanța nu-i mai frumoasă dacă feed-ul de Facebook e umplut cu sute de poze.

Iubirea nu-i mai puternică dacă e expusă constant.

Durerea nu e mai puțin durere dacă e arătată la toți necunoscuții, tot timpul.

Copilul nu se face mai deștept dacă e pus pe Facebook zi de zi, cu zeci de poze.

Nu mai avem opreliște, totul se desfășoară pe rețelele sociale. Selfie-uri, suferințe, tag-uri, bucurii forțate, e o nebunie în tot și în toate. Și mi se rupe sufletul pentru oamenii ăia care au murit pentru că un imbecil a hotărât că e mai bine să facă un live decât să aibă ochii la drum.

Am înnebunit complet, ca specie. Nici măcar un amărât de sms nu mai știm să dăm, orice comunicare se face în mediile alea care ne permit să urmărim dacă destinatarul a văzut sau nu mesajul. TREBUIE să arătăm ce facem, ce gândim, unde mergem și cu cine. TREBUIE să facem dovada fericirii, chiar și atunci când ne simțim mizerabil. TREBUIE să găsim câte o glumiță pentru fiecare moment hot al unei zile. TREBUIE să orice, pe Facebook.

Măi, oameni buni, mai trăiți fără telefoane. Serios că se poate și serios că e bine.

Photo credit: Daniel Mennerich on Visual hunt / CC BY-NC-ND


5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *