Lectia de PR – pretuieste-ti echipa

Misiunea departamentului de comunicare dintr-un festival cum e Comedy Cluj e mai mult decat provocatoare. Sunt atat de multe de comunicat, iar timpul, de cele mai multe ori, e foarte scurt. Asta din cauza ca toti cei interesati isi muta privirea spre ceea ce se intampla in program doar cu putin timp inainte de incepere si, intr-o perioada de maximum doua saptamani, comunicarea trebuie sa mearga ceas, pe toate evenimentele. Pe langa asta, atentia trebuie sa se indrepte si spre ceea ce se va intampla dupa ce evenimentul se incheie, lucru pe care nu multe departamente de comunicare il includ in programarile de informatii post-eveniment.

Cum festivalul e facut de oameni pentru alti oameni (si nu doar asta, ci, evident, toate care se fac in lumea asta), e foarte important ca echipa din spate sa aiba parte de vizibilitate. Nu atat pentru lauda, ci pentru ca altii sa stie cu cine pot lua legatura pentru a obtine informatii diverse. Pe langa asta, echipa de voluntari, necesara fiecarui eveniment de asemenea anvergura, e bine sa fie prezentata. Se stie ca puterea exemplului e cea mai puternica forma de convingere si atunci comunicarea trebuie sa mearga si in aceasta directie.

Aseara, pe la miezul noptii, am avut norocul sa ma intalnesc cu Catalin Anchidin si Ilinca Belciu, capii de PR ai festivalului. Se indreptau spre Teatrul National, unde urmau sa filmeze scene pentru un clip dedicat voluntarilor din festival. In primul rand ca sa-i cunoasca lumea, apoi pentru a arata atmosfera creata de ei; voluntariatul romanesc inca isi cauta motive pentru a creste si oamenii de PR realizeaza ca aceasta echipa e vitala pentru buna desfasurare a evenimentului.

voluntari_comedy_cluj-5258

voluntari_comedy_cluj-5267

Da, a fost o bucurie sa-i vad pe copiii aceia atat de bine dispusi si ii multumesc lui Radu pentru ca i-a surprins exact asa cum erau, intr-un miez de noapte din mijloc de festival.

voluntari_comedy_cluj-5264

Lectia oferita ieri de Comedy Cluj: pretuieste-ti echipa cu care lucrezi, arat-o lumii, convinge-i pe altii sa ti se alature prezentandu-i pe cei care ti s-au alaturat din convingere.

Puteti urmari Comedy Cluj si blog sau pe Facebook.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *