Love Building – filmul facut in 10 zile

Sambata seara,pe 18.30 asa, la TIFF a avut loc premiera filmului Iuliei Rugina, “Love Building“. Pana sa ajung sa vad filmul, am avut ocazia sa particip la doua intalniri cu regizoarea: o data la discutia despre cum ajuta un film promovarea pe internet, apoi la TIFF Lounge, intalnire la care au participat si cei trei actori principali (Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol).

Pana la premiera stiam deja ca toti celalti 28 de actori sunt studenti ai scolii de actorie de film, ca filmarile au durat trei zile, ca vremea a fost o mare problema in conditiile in care nu exista chip sa se depaseasca cele 10 zile alocate filmarilor, ca e o comedie, ca a costat 40.000 de euro (din care 20.000 au fost cash, restul barter). Si, poate cel mai important lucru, spus de Dragos Bucur la TIFF Lounge: “Acest film e o premiera si din cauza ca actorii nu numai ca n-au fost platiti, ci au adus bani de acasa. Iar la sfarsit ne-au si multumit foarte tare.”

“Love Building” e primul lungmetraj al Iuliei Rugina, o regizoare foarte tanara si, cred eu, cu mult viitor frumos in fata. E o comedie usoara, relaxanta, cu dialoguri cursive. Stiind deja ca nu trebuie sa ma astept la ceva senzational (erau, totusi, 28 de actori neprofesionisti) si ca trebuie sa privesc ecranul cu detasare si maxima relaxare, ceea ce am si facut. Diferentele dintre cei trei actori principali si ceilalti sunt destul de mari, nu trebuie sa fii critic de film ca sa-ti dai seama ca unii pot si unii nu pot sa joace. Dar, una peste alta, as plati bilet sa merg sa-l mai vad o data pentru ca e un film cald si pozitiv.

Va las cu trailerul si cu promisiunea ca, daca alegeti sa vedeti filmul fara sa aveti foarte mari asteptari, o sa va placa mult:


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *