Mama, care n-am avut noroc

Azi am o zi criminala. Ziua de azi este, firesc, o urmare a serii de ieri. Dupa ce am ajuns de la munca, destul de tarziu, in fata usii am constatat ca iar m-am incuiat pe dinafara, inchisesem usa de dimineata fara sa-mi iau cheile. Dumnezei, altari, tot tacamul… Fac rost de cheie, ma intorc acasa si decid ca trebuie sa pun haine la spalat. Proasta idee, pentru o zi in care totul mi-a mers prost. Am pus hainele in masina, am programat-o, am pornit-o si mi-am vazut de treaba (adica m-am pus la tv). La o vreme am auzit eu un zgomot ce parea a fi susur cristalin de apa care cade pe gresie. La baie, o mica surpriza: era plin de apa pe jos, uitasem sa pun furtunul la scurgere. Norocul meu (da, mai am si asa ceva din cand in cand) este ca stau la parter si n-am inundat pe nimeni. Strang eu apa injurand amarnic printre dinti, ma pun din nou la tv, masina de spalat termina treaba, merg sa iau hainele sa le intind si imi arunc privirea pe tavan: vecinul de deasupra probabil ca facuse aceeasi chestie ca si mine, altfel nu-mi explicam picurii de apa care se prelingeau pe peretele meu. Injur din nou, ma imbrac, si fugutza la vecinu’. Vecin care, calm, imi spune ca i s-a spart o teava in baie si ca n-are ce face pana maine dimineata si o sa inchida apa pe toata coloana. Si o sa si repare ce a stricat, dar mai incolo, ca acum nu are bani. No si ce sa-i fi facut omului, sa-l omor?

Si uite asa, din surplus de apa, pe gresie, pe tavan, pe pereti, am ajuns sa nu mai am nici un strop de apa pe nicaieri.

PS: apa n-am nici la birou, tocmai ce-a dat pe afara, cica s-a infundat scurgerea si trebe oprita pana se remediaza problema. Oare voi ajunge si eu sa fac un dus azi?


4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *