Mereu cu ochii in gradina altuia

Azi is cu capsa pusa. Fara motiv anume, doar a trebuit sa ma trezesc cu o ora mai devreme decat de obicei si asta m-a cam dat peste cap. Aseara, spunandu-i unei prietene ca tre sa ma trezesc mai de vreme, imi spune “lasa, ca altii merg la munca de la 7 si nu se mai plang atat.” Pai da, dar eu nu merg la munca de la 7. Nu ca n-as putea, mi-am petrecut doi ani din viata muncind de la 6.45 pana la 17, in fiecare zi. Nu ma plangeam, era ok, era un program pe care il respectam, dar, si atunci, orice deviere de la program era in stare sa ma intoarca pe dos toata ziua.

Pe acelasi sistem, eu n-ar trebui sa am probleme. Ca ii aud pe diversi in jurul meu care imi spun ca “uite-l pe ala, o patit nush ce, apai alea-s probleme, nu ce avem noi.” Nu-s de acord, nu cred ca e cineva in stare sa cuantifice seriozitatea si importanta problemelor din viata mea sau din viata altcuiva. Stiu ca multi folosesc fraza asta ca pe un fel de incurajare, dar nu ma mai incurajati in felul asta, nu faceti decat sa-mi ridicati nervii la ceruri. Daca io cred ca am probleme care ma fac sa ma simt mizerabil, lasati-ma sa ma simt mizerabil pana le rezolv.

Cel mai rau ma irita comentariile referitoare la “cum era inainte”. Mamele trebuiau sa spele scutece pana ameteau, nu existau creme si tot felul de geluri pentru bebelusi, mancarea nu se facea decat zdrobita cu furculita, iar laptele praf era vaid e capul lui. Si mai auzi cate o “duamna” de asta trecuta bine de a doua tinerete (of, ce elegant m-am exprimat) care se irita de mama focului cand isi vede fata sau nepoata cumparandu-i pruncului de tot felul, ca pe vremea ei copiii nu mai aveau atatea pudre de dat la fund si atatea borcanase cu macare pasata. Asa, si? Daca atunci nu erau, acum trebuie sa le refuzam pe motiv ca se poate si fara? Mi se pare o tampenie inimaginabila sa refuzi niste facilitati pe motiv ca alta data nu erau. Vedea-le-as pe obositele astea plimbandu-se cu caruta, ca doar nu erau trenuri si masini acu 200 de ani.

Da, m-am trezit mai devreme. Is capsata.


8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *