Mirosul unei cafele de sambata

Nu mai stiu a cata oara spun asta aici: cafeaua mi se pare cea mai senzuala bautura. Cel mai bine ii simt aroma dimineata, cand ochii nu sunt inca obisnuiti cu lumina si ar vrea sa mai stea inchisi o bucata de vreme. Ritualul meu de dimineata (pe care il mai variez, din cand in cand, ca sa nu dau in rutina) e cam asa: vin cu ochii inchisi spre bucatarie, imi pregatesc mecanic espressorul, pun cafeaua la facut si plec la dus. Cand revin, cafeaua mea e gata, intr-o bucatarie inundata de mirosul innebunitor si singurul lucru pe care mai vreau sa-l fac in acel moment e sa iau prima gura de cafea.

Nu m-am mai bucurat de mult de savurarea cafelei de dimineata, asa ca azi. E o sambata in care am de lucru, dar moderat, deci nimic care sa arda. A fost o saptamana chinuitoare psihic si fizic, dar motivele de bucurie sunt prea multe ca sa las chinurile sa-mi controleze gandurile.

Azi si maine am timp de gandurile mele, pe care nu le-am mai lasat sa razbata in zilele care au trecut. N-am avut timp sa ma bucur de lucrurile frumoase care s-au intamplat si sa ma pregatesc pentru cele frumoase care se vor intampla in perioada urmatoare: Timisoara Brands Tour, a treia conferinta PRbeta si a doua editie de PRbeta Talks.

Insa cel mai tare ma entuziasmeaza faptul ca Make vine la Timisoara. Marius Matache, doctor in chimie si cercetator in chimia mediului, cantaret (foarte bun) de folk, membru in juriile unor festivaluri de folk mari din tara, isi lanseaza albumul “Hoinar in Piata Matache” pe data de 10 aprilie, in Jazzissimo. Stie toata lumea deja cat de tare admir acel loc, iar combinatia Make-Jazzissimo mi se pare foarte inspirata.

matache

In timp ce-mi beau cafeaua de sambata, ascult albumul lui Make. 13 piese mai vesele, mai triste (vorba ‘ceea: “nu-s destul de trist ca sa fiu folkist”), dar pe sufletul meu de azi. O chitara limpede, o voce asisderea si abia astept sa-l ascult din nou, live, pe Make.

Jazzissimo, ora 21, 10 aprilie. Daca vreti la concert, sa va grabiti. Mai sunt foarte putine locuri disponibile.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *