Momente furate

Exista momente in viata pe care le poti trai la maxim doar daca le furi. Cele 15 minute de somn in plus dimineata sunt dulci pentru ca nu ne apartin.

Furam un zambet de la oameni tristi si ne simtim stapanii lumii, deoarece ne zambesc noua. Furam floarea de liliac care sta in afara gardului si avem senzatia ca tinem in mana cea mai scumpa orhidee. Furam imbratisari calde in momente in care ar trebui sa fim altundeva. Furam timp pentru a sta cu un prieten drag si a savura cu el o cafea, chiar daca ar trebui atunci sa facem cu totul altceva.

Furam momente si ni le insusim. Devin parte din noi si le simtim mai mult decat pe celelalte tocmai pentru ca nu ar trebui sa existe.

Eu o sa fur intotdeauna in felul asta, acestea sunt clipele in care pot sa fiu eu in totalitate, tocmai pentru ca traiesc ceva ce n-ar fi trebuit sa existe. Si, fortand destinul in felul asta, ajungem sa traim mai intens decat oricand.

Totusi, mai apoi ne raman amintirile. Ne revine in minte durerea de somac cand (intocmai ca Swann care, gustand din madlena, isi aduce aminte de alt moment frumos, asociindu-l cu gustul inconfundabil al prajiturii de casa), simtind un miros, auzind o melodie, sorbind dintr-o cafea, ne transportam inapoi in timp.

Sunt Holly Golightly din “Breakfast at Tiffany’s”, care si-a refuzat placerile si sentimentele din cauza planurilor ei bine puse la punct. Si, pentru cei care au vazut filmul, sunt acea Holly care sta in ploaie, cautand-o pe “Cat” ca sa-i dea un nume…


3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *