Oamenii si melcii

Vin la Timisoara. Adica “Despre oameni si melci“, filmul lui Tudor Giurgiu. Azi e premiera de gala, la Cinema City, de la ora 20, in prezenta actorilor si a regizorului cu care toata lumea va putea sta de vorba dupa film.

Mi-a placut foarte tare filmul, atunci cand l-am vazut la TIFF, in iunie. Mi-a placut ideea si naivitatea personajelor, atat de bine pusa in scenariu si atat de bine jucata de toata distributie. E un film despre Romania, fara sa fie patetic si degraba plangator de cat de rau o ducem de la Revolutie incoace.

E optimist, desi arata fix acea “calitate” a romanului de care ne e rusine si pe care am vrea s-o lasam in urma: sa facem bani rapid, fara sa muncim. Are doua povesti de dragoste care sunt pur romanesti, fara inflorituri, fara scene care nu-si au rostul.

E de vazut pentru ca il are pe Dorel Visan, care e minunat. Pentru ca il are si pe Andi Vasluianu intr-un rol pe care l-a facut sa i se potriveasca de minune. Pentru Monica Barladeanu. Si pentru toti ceilalti din film.

De azi, la Cinema City.


No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *