Rat Pack

Canalele de televiziune cu filme vechi au meritul lor. Pe langa programarea unor filme mai vechi, bune, pe care le-as revedea si de o suta de ori intr-un an, se intampla sa mai afli chestii despre care nu stiai sau stiai asa, la modul general.

Aseara, pe MGM, in pauza dintre un film si celalalt, am vazut un promo in care ni se povestea despre filmele in care joaca The Rat Pack. Ma uitam nedumerita si ma gandeam ca Rat Pack asta e un fel de Don “The Dragon” Wilson sau un fel de altul, ala de-o jucat in “Regele Scorpion”, The Rock. 

Cand colo, The Rat Pack e un grup format in jurul lui Humphrey Bogart, cu membri ca Frank Sinatra, Sammy Davis, Dean Martin, Joey Bishop si Peter Lawford; ei au si facut un fel de summit al grupului, dupa moartea lui Bogart. Artisti “vizitatori” ai grupului au fost, printre altii, Mickey Rooney, Errol Flynn sau Nat King Cole.

rat pack

Erau si doamne in grupul acesta, printre membrii fondatori numarandu-se Judy Garland si Katharine Hepburn. Ceea ce mi se pare foarte simpatic e legenda din jurul grupului, care spune ca Lauren Bacall, sotia lui Bogart, a fost cea care a dat numele grupului, intr-o seara, cand sotul si prietenii lui s-au intors acasa dupa o noapte petrecuta in Las Vegas: “you look like a damn rat pack”.

Ca toate aliantele astea facute de oameni puternici, carismatici, cu priza la public, nici Rat Pack n-a scapat de sicanele de interior, iar in 1987, la turul-reuniune, Dean Martin a facut niste mici crize legate de cazarea in Chicago si totul a culminat atunci cand, in timpul unei reprezentatii, a aruncat in public o tigara aprinsa. A fost scos din turneu (comunicatul de presa spunea ca din cauza unor crize la rinichi) si a fost inlocuit cu Liza Minelli.

(informatii din pagina speciala de pe Wikipedia)

Rat Pack  a fost o chestie mare la Hollywood, genul de grup american la care unii viseaza inca din scoala primara. Totusi, nici oamenii mari nu scapa de raul pe care il fac orgoliile puternice, chiar daca aceste orgolii au tot dreptul sa se manifeste (cum ar fi ale acestor monstri sacri ai showbiz-ului mondial). Au nevoie de grupuri, chiar daca sunt exceptionali individual. E nevoie sa le confirme cineva asta, iar admiratia publicului nu e suficienta, le trebuie validarea celor cu acelasi nivel de succes. Cumva, e reconfortant sa vezi ca oamenii astia pe care ii admiri, sunt si ei tot un soi de oameni, doar ca apar la televizor ca sa ne faca noua viata mai frumoasa.

rat pack 2

Cine stie, insa, ce se mai ascunde in sufletele lor.

Membrii Rat Pack sunt morti de multa vreme, dar nu au murit pentru noi, astia de-i mai urmarim in filme cu un zambet nostalgic in coltul gurii. Uitati-va la MGM, din cand in cand, pentru aduceri aminte.

*sursa foto


2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *