Romania de pe ogoare

Sa “scrii” litere pe harta tarii nu e o treaba chiar usoara, avand in vedere ca majoritatea drumurilor sunt rupte, pline de gropi, noroaie sau prin camp. Drumuri care apar pe GPS, care se numesc drumuri judetene, dar care n-au vazut altceva decat rotile unor tractoare sau a unor carute conduse de curajosi. Dar, hei, iubirea trebuie declarata si in conditii vitrege, pe drumuri pline de balti, atunci cand inima-ti pompeaza adrenalina pura, caci sangele s-a dus de mult la picioare si a ramas acolo.

Campurile din Baragan imi vor ramane in minte cu totul altfel decat le-am perceput pana acum. Sa mergi cateva zeci de kilometri prin mlastina, cu posibilitatea de a ramana impotmolit la fiecare metru, impreuna cu alti trei oameni care cu 48 de ore in urma nu existau de vreun fel in viata ta, poate fi o experienta utila. Iar cand iti pui siguranta in mainile unui sofer despre care stii ca e instructor de conducere defensiva (Adrian Berghea, copilot al lui Titi Aur), dar la fel de bine stii ca e multiplu campion national la raliu (deci ii place asta cu viteza), amestecul de senzatii e de nepretuit.

Iubesc Romania

Romania nu-i iusor de iubit. “Iubesc Romania” e o afirmatie ce trebuie, intai de toate, asumata. Poate ca n-avem drumuri care sa ne permita sa scriem pe harta lin, fara incidente. Poate ca frustrarea simtita pe un drum ce pare sa se infunde si in niciun caz sa te duca undeva la liman e, uneori, mai mare decat sentimentul de drag simtit in majoritatea timpului. Dar asta e provocarea: iubesc Romania oricum ar fi ea. Neconditionat. O iubesc pentru ca am prieteni peste tot, pentru ca stiu sa gasesc zambete sub chipurile macinate de treburile zilnice, pentru ca iarba de pe marginea unui drum gen “mousse de ciocolata) e mai verde ca orice alta iarba vazuta prin lume.

Road trip cu Logan

“Iubesc Romania”, proiectul, mi-a readus familia Redescopera Romania aproape, dar m-a facut sa descopar si alti oameni frumosi, increzatori si luptatori. Excursia asta de cateva zile s-a sedimentat deja in mintea mea, cu identitate proprie si acum, pe langa alte experiente trecute din care am invatat enorm, mai am una de pus la colectie.

Iubesc Romania si sunt printre cei norocosi care pot si stiu cum sa faca asta.

Nebuloasa Iubesc Romania


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *