Sa facem putin PR

Probabil ca articolul asta o sa faca mai mult rau decat bine, insa, dupa cum zicea o buna prietena bloggerita, blogul meu e singurul loc in care pot sa tai si sa spanzur dupa bunul meu plac.

De la ce m-am luat: acum o saptamana am primit un mail de la un domn care se ocupa de promovarea unui concert intr-un club faimos din Timisoara, mail in care mi se cerea sa scriu cate ceva despre evenimen. Si…atat. Multumesc, semnatura, bla bla. Mno, io acum recunosc ca nu-s chiar extrem de sus in topurile de specialitate, dar nici chiar la coada nu sunt. In plus, sunt extrem de mandra de tot ceea ce am facut cu blogul acesta intr-un an si jumatate de existenta.

Trimit mail inapoi si spun ca, desi eu nu sunt fan Vama, poate ca am niste cititori care sunt si as vrea ca macar pentru ei sa primesc o invitatie, daca mie nu mi se ofera nimic. Sincer, nu ma intereseaza remuneratia, atata timp cat evenimentul/compania/produsul/ promovat este pe placul meu si se incadreaza in ceea ce scriu eu pe blog. Raspunsul a fost ceva de genul “Bine, na si tu o invitatie, am atasat bannerul si informatia despre concert”. La asa raspuns de la ei, m-am enervat si n-am mai trimis nici un mail inapoi. Dupa alte cateva zile ma trezesc cu un alt mesaj in care mi se spune sa ii anunt cand scriu. Evident, nici la ala n-au primit raspuns.

Probabil ca multi o sa spuna ca ar trebui sa ma multumesc cu putin, bine ca sunt cautata pentru publicitate. Si eu spun ca nu-i asa, ca nimic nu vine pe gratis pe lumea asta. Daca o firma se gandeste ca ar vrea sa scriu despre un produs pe care il are de promovat, inseamna ca, totusi, relevanta mea e destul de mare incat sa merite sa apara pe blogul asta. Nu ma astept la pupincurisme, dar nici la atitudini de genul “hai, scrie si tu ceva, ca doar nu te costa nimic”.

Partea dureroasa e ca patronii clubului respectiv nu au habar de ceea ce fac organizatorii concertului, deoarece contractul stipuleaza ca firma organizatoare se ocupa de tot ceea ce inseamna promovare (sau, cel putin, asa banuiesc eu). La cum ii stiu eu pe cei doi care detin clubul respectiv, ar da cu piaristii astia de toti peretii, pentru ca implica numele clubului lor in niste comunicate de presa de tot rahatul, nu mai vorbim de atitudinea fata de cei de la care se doreste promovarea. Asta e si motivul pentru care nu dau nici un fel de nume, insa cred ca timisorenii stiu despre ce concert si despre ce club vorbesc, am un deosebit respect pentru cei doi patroni.

Nu-mi permit sa dau sfaturi depre cum ar trebui sa-si faca meseria de piaristi, insa imi permit sa-i atentionez pe cei care imi vor trimite mailuri, cerandu-mi promovare aici, ca totul tine de abordare si nu de oferta. Nu va inchipuiti ca stau pe marginea drumului, asteptand o coaja de paine uscata din partea voastra. Am un job, iar blogul este doar locul meu de joaca, la care, insa, lucrez foarte mult. Si ma enervez cumplit cand cineva are senzatia ca m-am ridicat copiind articole de pe te miri unde sau punand filmulete de pe youtube.


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *