Salvarea șoferului miop

Sunt mioapă. Port ochelari din clasa a zecea, iar prima pereche de ochelari făcută după sufletul meu a fost prin 2005, că până atunci purtasem doar ce-mi permiteam (rame ieftine, lentile normale, fără brizbriz-uri care țineau de confortul ochilor proprii). Știu că plătisem atunci pe ochelarii mei cu lentile Essilor vreo 800 de lei și nici că aș mai fi vrut să-i dau jos de la ochi. Comandasem lentile cu folie antireflexie pe ei și era raiul pe pamânt.

În urmă cu patru ani i-am schimbat. Da, m-au ținut șapte ani ochelarii ăia pe care dădusem un purcoi de bani, dar cu vederea nu te joci. Ăștialalți, pe care i-am făcut în 2012, tot Essilor – Crizal Forte UV, n-au fost nici ei foarte lesne la preț, dar au trecut patru ani și ei sunt la fel ca în prima zi. În anii ăștia mi-au cazut din mână de nenumărate ori, i-am călcat de și mai multe ori, au stat în cele mai ascunse buzunare (când îmi uitam acasă tocul). Nu s-au zgâriat, nu s-au strâmbat, n-au pățit nimic. Doar s-a slăbit șurubul unui picioruș al ramei, dar aia s-a rezolvat rapid.

Acum port de săptămâna trecută ceea ce vom numi pe mai departe „salvarea șoferului miop”, pe timp de vară, soare sau iarnă cu zăpadă multă: ochelari de soare cu dioptrii. Ceilalți ochelari au lentile heliomate, care nu mă ajută cu nimic când sunt în mașină.

Acestea fiind spuse, iată cum arată minunea (e vorba de ochelari, nu de mine):

width="700"

Mai jos, câteva date despre Essilor Xperio Sun:

– se pot alege mai multe variante: lentila colorată normal, în mai multe nuanțe, lentile în degrade sau lentile mirror (opticianul meu a vrut să mă convingă să aleg mirror, a fost tare simpatic cum îmi spunea el că asta e ultima modă)
– am ales culoarea maro, îmi place să „încălzesc” lumina care-mi ajunge la ochi
– reduc stralucirea luminii naturale și protejează ochiul 100%
– claritatea vederii – e minunat, vă spun, să poți vedea drumul din fața ta fără să te strâmbi tot la apariția soarelui; de când port ochelarii ăstia n-am mai cobotâr nici măcar o dată apărătoarea de soare de la mașină, că n-am mai avut nevoie

În Timișoara lentilele Essilor Xperio Sun se găsesc la Montaj Optik Lentil str. Sf. Apostoli Petru si Pavel nr. 11, bl. A42, tel: 0256 283 091 (în zona Lipovei). Tot de acolo mi-am luat și ramele și mi-am făcut un control, să văd dacă între timp mi-au mai crescut dioptriile (nu, totul e în regulă, se pare că am atins maximul miopiei).

Ochelarii de soare cu dioptrii sunt cea mai bună alegere pentru un miop care conduce mult, așa ca mine. Și-s extrem de bucuroasă că-i am.


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *